Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutuusvyöry jatkuu – Ford esitteli Evos-mallin, jota tarjottaneen myös Mondeon kuolemaa sureville eurooppalaisille

Uutuuksien esittely Shanghain autonäyttelyssä käy kiivaana.

Tuorein julkistus on Fordin uusi Evos. Se on katumaasturin ja farmarimallin parhaita ominaisuuksia yhdistävä crossover, joka tulee ensimmäisenä myyntiin Kiinassa. Ford ei tiedotustilaisuudessa kiistänyt eikä vahvistanut arviota, että autoa aletaan tarjota myös Euroopassa mallistosta poistuvan Mondeon korvaajaksi. Mondeon tuotanto päättyy maaliskuussa 2022.

Vaikka Evos on erilainen auto kuin Mondeo, sen saapumista Eurooppaan tukee mallinimi. Ford esitteli jo syksyllä 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä Evos-konseptiauton, joka jäi lopulta vain näyttelyesineeksi. Mallinimenä Evos on sopiva mille tahansa eurooppalaiselle kielialueelle.

Shanghaissa nähtävissä uutuuksien julkistuksissa näyttää olevan muotia, ettei autojen voimalinjoista heti kerrota sanaakaan. Auton muotoilun ajatusmaailmaa ja sisätilojen suunnittelua valotetaan kernaasti, mutta moottoreista ollaan ensiesittelyissä vielä vaiti. Näin teki myös Ford, mutta yhdessä lehdistökuvassa on käynnissä auton lataaminen, joten ainakin ladattava hybridi tuotantolinjalle menee.

Ford Evos on näyttävän näköinen tulokas. Se on saanut jonkin verran vaikutteita Mustang Mach E:ltä, esimerkiksi piiloon painuvat ovenkahvat lienevät sisarmallilta lainatut. Esittelyautossa perinteiset sivupeilit oli korvattu kameralla.

Ford elvisteli julkistuksessa auton suurilla näytöillä. Etupenkkiläisten riemuna tai painajaisena (makuasia) on peräti 1,1 metriä leveä lähes yhtenäinen näyttöjen kokonaisuus. Keskinäyttö on peräti 27-tuumainen eli 68,5 senttimetriä leveä.

Valmistaja kertonee lisää Evos-faktoja jo tällä viikolla.