Lincoln yllätti – tämä auto palauttaa klassisen Zephyr-mallinimen käyttöön

Lincoln sanoo Shanghain autonäyttelyssä esitellyn Zephyrin olevan koemalli. Loppuvuonna Kiinassa myyntiin tuleva Zephyr ei kuitenkaan tästä muuttune. Lincoln

Timo Nieminen

Tällaisten asioiden takia monet meistä vierailevat mielellään kansainvälisissä autonäyttelyissä – tai ainakin vierailimme silloin joskus, kun saattoi vielä matkustaa. Yllätykset ovat autonäyttelyiden suola.

Shanghain autonäyttelyssä esiteltiin maanantaina Lincoln Zephyr. Ihan totta, siis noin 80 vuoden takaisesta klassikosta tuttu mallinimi tekee paluun.

Tosin valmistaja on lisännyt nimeen sanan Reflection (= heijastus). Varmaankin siksi, että Lincoln haluaa yhä kunnioittaa täysillä alkuperäistä Zephyriä (valmistus vuosina 1936–42). Lincoln miltei otti Zephyr-mallinimen uudestaan käyttöön jo vuonna 2006, mutta päätyi sitten Lincoln MKZ -nimeen.

Lincoln Zephyr Reflection tulee myyntiin ainoastaan Kiinassa. Uusi Zephyr on suunniteltu Kiinassa ja kiinalaisille, koska sedanit ovat siellä edelleen erittäin suosittuja.

Heijastus-Zephyr on muodoiltaan tyylikäs – eikä tyyli jää vajaaksi sisälläkään.

Lincoln Zephyr Reflection seuraa viime aikojen muotia: lähes koko kojelauden leveydeltä riittää erilaisia näyttöjä. Lincoln

Koko kojelauta on kuin yhtä leveää näyttöä, mutta suuri näyttöalue on Lincolnin mukaan jaettu niin, että osa näytöstä palvelee vain apukuskin paikalla istuvaa. Ilmeisesti siis matkustaja voi käyttää näytön kautta osaa tietoviihdejärjestelmästä niin, ettei kuljettajalla ole niihin toimintoihin mitään asiaa.

Muu osa sisätiloista näyttää pröystäilemättömältä, mutta silti houkuttelevalta.

Lincoln Zephyr Reflectionin voimalinjoista ei Shanghaissa vielä kerrottu mitään.

Mutta tähän loppuun vielä muistutus: tämä auto ei tule saataville Euroopassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut