Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yksi kaikkien aikojen erikoisimmista auton varusteista – Audi A6 e-tronilla voi pelata videopelejä ajovaloilla seinään heijastettuna

Konseptiauto Audi A6 e-tron on paljon enemmän kuin pelikonsoli pyörien päällä. Valoteknologia on kuitenkin mykistävä. Audi

Timo Nieminen

Audi julkisti Shanghain autonäyttelyssä neliovisen A6 e-tron -konseptiauton. Valmistajalleen tärkeä ja vuodesta 1994 lähtien myyty A6 liittyy siis täyssähköisten mallien joukkoon.

A6 e-tronin kaksi sähkömoottoria voivat tuottaa 350 kilowatin kokonaistehon ja 800 newtonmetrin vääntömomentin. Akselien väliin sijoitetussa akkumoduulissa on Audin mukaan noin 100 kilowattituntia energiaa. Voimalinjan ytimenä on 800 voltin latausteknologia.

Audi lupaa autolle yli 700 kilometrin toimintamatkan ja nopeimmillaan lataamisen 5 prosentista 80 prosentin tasolle alle 25 minuutissa.

Auton suurin erikoisuus ovat kuitenkin valot. Digitaaliset Matrix-led- ja OLED-teknologia mahdollistavat hyvän valotehon lisäksi mukautettavat valokuviot.

Korin molemmilla puolilla on kolme korkean resoluution led-projektoria, joilla voi heijastaa maahan varoitusmerkkejä vaikkapa pyöräilijöille auton avautuvista ovista. Myös ajoneuvon kulmiin on sijoitettu neljä led-projektoria.

Ja ei muuta kuin videopelit käytiin, jos jostakin syystä jää aikaa tapettavaksi, sanoo Audi. Audi

Jos Audi A6 e-tron on pysäköitynä keula seinää kohti esimerkiksi lataukseen, kuljettaja ja matkustajat voivat aikansa kuluksi pelata seinään projisoitua videopeliä. Sen sijaan, että pelaajien käytössä olisi pieni ruutu ohjaamossa, he näkevät pelinsä virtuaaliset maisemat seinään heijastettuna laajakuvaformaatissa Matrix-led -valojen avulla. Pelaajat voivat seistä ajoneuvon vieressä tai sen edessä, ja hallita peliä älypuhelimellaan.

Myös videopeli itsessään on Audin tuote.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut