Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Volvon jalanjäljillä – Renault ja Dacia rajaavat uusien autojensa huippunopeuden turvallisuussyistä

Renault Groupin toimitusjohtaja Luca de Meo kertoi konserninsa brändeistä Renaultin ja Dacian rajoittavan huippunopeuksia. Renault Group

Timo Nieminen

Pääjohtaja Luca de Meo on esitellyt toimet, jotka Renault Groupin hallitus on päättänyt ottaa käyttöön lisätäkseen autokonsernin ekologisuutta ja yhteiskuntavastuullisuutta.

Pääosin Renault Groupin päätökset olivat melko yllätyksettömiä. Päästöjä vähennetään sekä tuotteissa että tuotannossa, sähköistymistä kiirehditään ja kierrätysmateriaalien käyttöä autojen sisätiloissa lisätään.

Muitakin tähän aikaan sopivia ideoita de Meo julkisti, kuten naisten määrän lisäämisen sekä konsernin johtotehtävissä että tuotannossa. Naisten palkkatason oikeudenmukaisuus aiotaan konsernissa myös "tarkistaa" verrattuna miesten palkkoihin.

De Meo kertoi myös, että vuonna 2022 markkinoille tulevan Renault Megane E:n huippunopeus rajataan 180 kilometriin tunnissa. Sen jälkeen kaikkien tuotantolinjalle tulevien uusien Renaultin ja Dacian mallien huippunopeudet "pyritään mahdollisimman pian rajoittamaan" samaan 180 kilometriin. Muiden kokonaan tai osittain samaan konserniin kuuluvien brändien (Alpine, Lada, Nissan, Mitsubishi) aikeista ei tiedotustilaisuudessa kerrottu.

Volvo ilmoitti ensimmäisenä autonvalmistajana noin vuosi sitten, ettei yhtiön tuotantolinjalta enää tule yli 180 kilometrin tuntinopeuteen yltäviä autoja.

Lainkuuliaista autonkäyttäjää eivät Volvon ja Renault-ryhmän päätökset oikeastaan hetkauta missään maailman kolkassa. Saksan vapaan nopeuden moottoritiet alkavat olla pian ainoita paikkoja, joissa 180 kilometrin tuntinopeuden ylittäminen on sallittua. De Meon mukaan maksinopeuden rajoittaminen kuitenkin lisää liikenneturvallisuutta, sillä aina on ihmisiä, jotka haluavat kaikesta huolimatta testata autonsa vauhtikyvyt.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut