Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ja seuraavaksi tulee ID.5 – Volkswagenin tiiserivideo kuin suoraan tieteiselokuvasta

Tämä vahvasti naamioitu auto on Volkswagenin mukaan ID.5 GTX:n "lähes tuotantovalmis prototyyppi". Volkswagen Group

Timo Nieminen

Nyt on Volkswagenin markkinointiryhmällä ollut hauskaa.

Keskiviikon ID.4 GTX:n esittelyn päätteeksi Volkswagen tarjoili tiiserivideon täyssähköisestä ID.5-mallista. Parin minuutin videossa oli psykedeelisyyttä ja nopeita käänteitä enemmän kuin monissa tieteiselokuvissa.

Vahvasti naamioitu ID.5 liikkuu videolla esimerkiksi tunnelissa, punahehkuisessa metsässä, lumisessa vuoristomaisemassa ja vesiputouksilla.

On melko helppo päätellä, että ID.5 on tekniikaltaan sama auto kuin ID.4. Ero on auton muotoilussa, sillä ID.5 on vahvasti coupéhenkinen ja muutenkin tyylitelty katumaasturi.

– ID.5 on soljuvien linjojen luomaa eleganssia, maalaili Volkswagenin toimitusjohtaja Ralf Brandstätter.

Kuvakaappaus Volkswagen ID.5:n tiiserivideolta, jonka toteuttamisessa yhtiön markkinointiväki on totisesti käyttänyt luovuuttaan. Volkswagen Group

Brandstätter vahvisti, että ID.5 tulee saataville myös sporttisena GTX-versiona.

ID.5:n virallisen julkistuksen ajankohdan toimitusjohtaja kuittasi yhdella sanalla: "pian". Se tarkoittaa, että ID.5 esitellään ilman muuta tänä vuonna, todennäköisesti kesällä. Jo huhtikuun alussa ID.5:n testeistä salaa otetut kuvat viittasivat tuotannon aloituksen olevan lähellä.

ID.4:n tavoin ID.5-mallisto alkanee 109 kilowatin (149 hv) tehoisesta (akku 52 kWh) versiosta ja päättyy nelivetoisen GTX:n 220 kilowattiin (295 hv).

Pian ID.5:n esittelyn jälkeen on Volkswagenilta luvassa täyssähköinen ja 8-paikkainen tila-auto ID Buzz, joten saksalaisvalmistajan sähköistymisen vauhti on hurja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut