Nuori mies voitti arvonnassa Mitsubishi Evon, ajoi sen lähes ensitöikseen lunastuskuntoon – ja seuraavaksi koki sosiaalisen median koko myrkyllisyyden

Juuri arvonnassa voitetun Mitsubishi Lancer Evo IX:n kova kohtalo oli herkkua verkkokirjoittelijoille. Se on niin mukavaa, kun toisen ihmisen onnenpotku kääntyy vastoinkäymiseksi. South Wales Police

Timo Nieminen

Autoista innostunut Adam Griffiths, 27, voitti kotikonnuillaan Walesissa autoliikkeen arvonnassa Mitsubishi Lancer Evo IX:n. Se on japanilaisvalmistajan suositun Evolution-sarjan yhdeksäs malli. Suorituskykyistä Mitsubishin automallia ei ole valmistettu enää aikoihin, mutta se on autoharrastajien suuressa suosiossa.

Autoliikkeessä tiistai-iltana otetussa kuvassa Griffiths hymyilee voittamansa auton edessä. Mikä ettei hymyilisi, Mitsubishin arvo on noin 23 500 puntaa eli yli 27 000 euroa.

Arvonnan järjestäjä toivotteli sosiaalisessa mediassa "Griffithsille ja Evo IX:lle paljon iloisia maileja yhdessä".

Keskiviikkona aamupäivällä Etelä-Walesin poliisi julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan lunastuskuntoon vaurioituneesta Mitsubishi Evo IX:stä. Se oli Griffithsin juuri haltuunsa saama auto, jonka hän oli lipsauttanut ulos tieltä.

Griffiths ja auton matkustaja selvisivät pienillä kolhuilla.

Adam Griffiths sanoo, että "kolhuja" alkoi tulla oikeastaan vasta sitten, kun hän vihdoin ehti lukemaan sosiaalista mediaa ja verkkokeskusteluja.

– Minun oli esimerkiksi suljettava facebook-sivuni. Ihmiset alkoivat vainota minua. Jopa äidilleni on viestitetty, että poikasi ansaitsisi kuolla.

– Ja kaikki tämä oikeastaan siksi, että voitin auton arpajaisissa. Jos olisin ostanut saman auton ja ajanut sen seuraavana päivänä käyttökelvottomaksi, juuri kukaan ei olisi ollut kiinnostunut. Kaverini olisivat pahoitelleet huonoa tuuria. Siinä kaikki.

– Nyt kaiken maailman ihmiset katsoivat oikeudekseen tölviä minua. Eivät he edes tiedä, mitä tapahtui, sanoi Griffiths useiden brittilehtien mukaan.

Poliisi ei epäile lehtien mukaan Griffithsiä kuin varomattomuudesta liikenteessä. Hän ei ollut alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alainen. Muita ajoneuvoja ei ollut osallisena turmassa.

– Minulle esitettyjen loukkausten ja ilkeyksien määrä verkkokeskusteluissa on valtava. Ehkä tästä kaikesta koitui jotain hyvääkin, kun noin moni sai purkaa pahaa oloaan, totesi Griffiths.

Tutkijat ovat joskus sanoneet, että vahingonilo voi olla hyödyllinen tunne. Sen avulla voi oppia jotakin itsestään. Tässä Mitsubishi Lancer Evo IX:n tapauksessa moni taisi imeä tuota oppia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut