Uskomaton kojelautakameran video – autonkuljettaja Leon jäätävä toiminta aseellisia ryöstäjiä vastaan on kuin kohtaus toimintaelokuvasta

Jos tämä 2,5 minuuttia pitkä video olisi ote toimintaelokuvasta, sitä voisi pitää hyvin tehtynä viihteenä. Siinä tapauksessa näyttelijä esittäisi todella onnistuneesti rautahermoista sankaria, joka jäätävällä toiminnallaan tekee varaskoplan aikeet tyhjiksi.

Mutta tämä ei ole pala toimintaleffaa.

Arvotavaroita kuljettavan eteläaafrikkalaisen yhtiön Toyota Land Cruiser joutui huhtikuun 22. päivänä totisen hyökkäyksen kohteeksi. Kojelautakamera kuvaa ohjaamoa, kun varkaat yrittävät Pretorian lähellä pysäyttää rahakuljetuksen ampumalla ja kiilaamalla Toyotan.

Luodinkestävät ikkunat saavat säröjä, mutta teräshermoisella kuljettajalla ei ole aikomustakaan luovuttaa.

Paitsi että kuljettajan toiminta näyttää videolla jäätävän viileältä, verkkokommenttien mukaan hänen terävät toteamuksensa videolla ovat samaa sarjaa. Afrikaansin kieltä osaavien mukaan kuljettaja kirosanojen seassa muun muassa toteaa, että "antaa tulla vaan".

Kuljettaja myös antaa toiselle työntekijälle kuin ohimennen lyhyitä ohjeita. Videon päätteeksi kuljettaja ottaa aseen ja laskeutuu auton ovesta ilmeisesti tekemään tilanteesta lopun. Siinä vaiheessa ryöstäjien molemmat autot ovat kuitenkin jo tiessään.

Eteläafrikkalaisen Times Live -verkkosivuston mukaan kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa. Lehden mukaan auton kuljettaja Leo Prisloo on entinen sotilas ja jo aiemmin erittäin monissa tiukoissa tilanteissa karaistunut. Se on helppo uskoa.

Katso alta videot tapauksesta kahdesta eri kuvakulmasta.

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut