Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ferrarilta hurja uutuus – ahtamaton V12 tyrkkää 819 hevosvoimaa ja 2,8 sekunnin kiihtyvyyden

Tässä ovat Ferrarin uusimmat ja erittäin suorituskykyiset tulokkaat: 812 Competizione ja 812 Competizione A. Ferrari

Timo Nieminen

Ferrari esitteli keskiviikkona 812 Competizionen, joka perustuu Ferrari 812 Superfastiin. Uutuus tulee myös targa-tyylisenä avoautona, jolloin mallinimi on 812 Competizione A.

Competizionen suorituskykyä on viilattu ylöspäin sisarmalli 812 Superfastiin verrattuna. 6,5-litrainen V12-moottori tuottaa 819 hevosvoimaa ja 692 newtonmetrin väännön. Huippunopeus on 340 kilometriä tunnissa.

Valmistaja kertoo huippuväännön löytyvän mykistävällä 9 500 kierroksella minuutissa.

Nollasta sataseen Competizione kiihtyy 2,85 sekunnissa. Pyrähdys nollasta 200 kilometriin tunnissa vie 7,5 sekuntia.

Auton kykyjä Superfastiin verrattuna on kasvatettu moottorin useiden elementtien perusteellisella uudistamisella ja auton painon pudotuksella.

Competizione painaa 3 prosenttia vähemmän kuin Superfast eli 1 487 kiloa. Molemmat Ferrarit käyttävät samaa 7-portaista automaattivaihteistoa, mutta Competizionen kalibroidut vaihteet työskentelevät Ferrarin mukaan hieman nopeammin kuin Superfastissa.

Ferrari kertoi, että 812 Competizione ja 812 Competizione A tulevat rajatun tuotantoerän malleina. Italialaisvalmistaja vihjasi, että autoja on jo ennen virallista mallijulkistusta varannut "suuri joukko keräilijöitä ja Ferrarin vannoutuneita ystäviä".

812 Competizionen sisätilat henkivät tuttua Ferrarin sporttisuutta. Ferrari

Vasta tiedotustilaisuuden jälkeen Ferrari vahvisti, että Competizionen molemmat malliversio ovat loppuunmyytyjä. Coupé-versiota valmistetaan 999 kappaletta ja A-mallia (A tulee italian sanasta aperta eli avoin) 599 kappaletta.

Hinnoista Ferrari ei virallisesti pukahtanut mitään. Auton tilanneet ovat kuitenkin kertoneet, että coupén hinta alkaa noin 580 000 eurosta ja avoauton noin 670 000 eurosta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut