Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Volkswagenin ison pomon yllätys – esitteli sosiaalisen median tileillään räyhäkän ID.X-konseptiauton

Volkswagenin toimitusjohtajan Ralf Brandstätterin sosiaalisessa mediassa julkaisema kuvakooste. VW-pomo oli ilmeisen innoissaan koeajettuaan konseptiauto ID.X:n. Linkedin / Ralf Brandstätter

Timo Nieminen

Volkswagenin toimitusjohtaja Ralf Brandstätter esitteli keskiviikkona henkilökohtaisilla sosiaalisen median tileillään uuden konseptiauton.

Brandstätter nojaili somekuvissa terhakan näköiseen pikku-Volkswageniin. Kuvien alla oli lyhyt teksti: "ID.X, konseptiauto, ei myytävänä".

Ulkokuvan yhteyteen on liitetty useita pikkukuvia, mutta toimitusjohtaja ei raota ID.X:n salaisuutta paljonkaan. Selvää kuitenkin on, että ID.X on sporttinen versio täyssähköauto ID.3:sta.

Ulkoväreissä on räväkkä harmaan ja vihreän yhdistelmä, autossa on näyttävät vanteet, matalaprofiiliset renkaat ja urheilulliset istuimet Alcantara-päällysteillä.

Brandstätter kertoo ID.X-konseptiautossa olevan 333 hevosvoiman tehot, neliveto ja hieman yli 5 sekunnin kiihtyvyys nollasta sataseen.

Toimitusjohtaja oli käynyt koeajamassa iD.X:n ja kertoo kokemuksistaan ilmeisen innostuneesti:

– Olen usein sanonut, kuinka monipuolinen MEB-alustarakenne on. Tämä ID.X tekee sen havainnon entistä selvemmäksi. Vaikka ID.X ei menisikään tällaisenaan tuotantoon, poimimme siitä joka tapauksessa suuren määrän ideoita tulevaan tuotantoautoon, kirjoitti Ralf Brandstätter.

Voi kaiketi ennustaa, että Volkswagenin suorituskykyisten R-mallien perinne on siirtymässä myös ID.3-mallistoon. Volkswagen ID.3 R on jo hyvää vauhtia kypsymässä, eikä tuotantoversio varmaankaan kovin paljon poikkea nyt toimitusjohtajan sosiaalisen median sivuilla näyttäytyneestä konseptiautosta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut