Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Toyotalta uusi katumaasturi Eurooppaan? – lehtitietojen mukaan Corolla Cross tuodaan täyttämään mallistossa oleva aukko

Tältä näyttää Toyota Corolla Cross -katumaasturi, josta povataan Nissan Qashqain haastajaa eurooppalaisille automarkkinoille. Toyota

Timo Nieminen

Toyota myy Aasiassa katumaasturi Corolla Crossia. Useiden eurooppalaisten autolehtien saamien tietojen mukaan Corolla Cross tekee tuloaan myös Eurooppaan.

Toyotalla on Suomen markkinoillakin useita katumaastureita. Sillä ei kuitenkaan ole aivan suoraa kilpailijaa suosituimmassa kokoluokassa, jossa jyräävät esimerkiksi Nissan Qashqai ja Peugeot 3008.

Corolla Cross sopisi Qashqain haastajaksi, sillä se on 4 460 millimetriä pitkä eli melko tarkalleen saman pituinen kilpailijansa uusimman version kanssa. Toyotan maastureista Yaris Cross on kaksikkoa selvästi pienempi ja RAV4 isompi.

Toyota C-HR puolestaan tavoittelee erilaisia asiakkaita kuin Corolla Cross ja Nissan Qashqai, sillä C-HR ei mene käytännöllisyyden vaan tyylikkyyden ehdoilla.

Moni asia puhuu Corolla Crossin eurooppalaistumisen puolesta. Toyota on kovaa vauhtia tekemässä mallistoaan globaalimmaksi. Japanilaisjätti ei näe enää tarpeelliseksi tarjota läjäpäin erilaisia malleja ja malliversioita alueittain. Poikkeuksen tekee toki kotikenttä eli Japani, jossa menestyvät esimerkiksi Toyota-mallit Roomy, Raize, Alphard ja Harrier.

Corolla Crossin tavaratila on 487-litrainen. Toyota

Toyotan Euroopan-toimintojen johtaja Matt Harrison sanoi äskettäin, että Toyotan katumaastureiden Euroopan-mallistossa olisi tilaa useammallekin tulokkaalle.

– On järkevää tarjota vaihtoehtoja. Näemme tilaa uudelle tuotteelle esimerkiksi C-SUV -segmentissä, sanoi Harrison.

Toyota Corolla Cross on muun muassa tavaratilaltaan lähempänä eurooppalaisen perheauton vaatimustasoa kuin C-HR. Corolla Crossin tavaratila on 487-litrainen eli yli sata litraa suurempi kuin C-HR:n. Corolla Cross käyttää lisäksi samaa pohjarakennetta (GA-C) kuin Euroopassa myytävä viistoperä-Corolla.

Toyotan ison, lähes 5-metrisen ja 7-paikkaisen Highlander-maasturin piti maahantuojan yli vuosi sitten lähettämän tiedotteen mukaan tulla Suomeen alkuvuonna 2021. Odottelemme yhä jännittyneinä, milloin Toyotan kalenterissa on alkuvuosi 2021.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut