Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toyotalta uusi katumaasturi Eurooppaan? – lehtitietojen mukaan Corolla Cross tuodaan täyttämään mallistossa oleva aukko

Toyota myy Aasiassa katumaasturi Corolla Crossia. Useiden eurooppalaisten autolehtien saamien tietojen mukaan Corolla Cross tekee tuloaan myös Eurooppaan.

Toyotalla on Suomen markkinoillakin useita katumaastureita. Sillä ei kuitenkaan ole aivan suoraa kilpailijaa suosituimmassa kokoluokassa, jossa jyräävät esimerkiksi Nissan Qashqai ja Peugeot 3008.

Corolla Cross sopisi Qashqain haastajaksi, sillä se on 4 460 millimetriä pitkä eli melko tarkalleen saman pituinen kilpailijansa uusimman version kanssa. Toyotan maastureista Yaris Cross on kaksikkoa selvästi pienempi ja RAV4 isompi.

Toyota C-HR puolestaan tavoittelee erilaisia asiakkaita kuin Corolla Cross ja Nissan Qashqai, sillä C-HR ei mene käytännöllisyyden vaan tyylikkyyden ehdoilla.

Moni asia puhuu Corolla Crossin eurooppalaistumisen puolesta. Toyota on kovaa vauhtia tekemässä mallistoaan globaalimmaksi. Japanilaisjätti ei näe enää tarpeelliseksi tarjota läjäpäin erilaisia malleja ja malliversioita alueittain. Poikkeuksen tekee toki kotikenttä eli Japani, jossa menestyvät esimerkiksi Toyota-mallit Roomy, Raize, Alphard ja Harrier.

Toyotan Euroopan-toimintojen johtaja Matt Harrison sanoi äskettäin, että Toyotan katumaastureiden Euroopan-mallistossa olisi tilaa useammallekin tulokkaalle.

– On järkevää tarjota vaihtoehtoja. Näemme tilaa uudelle tuotteelle esimerkiksi C-SUV -segmentissä, sanoi Harrison.

Toyota Corolla Cross on muun muassa tavaratilaltaan lähempänä eurooppalaisen perheauton vaatimustasoa kuin C-HR. Corolla Crossin tavaratila on 487-litrainen eli yli sata litraa suurempi kuin C-HR:n. Corolla Cross käyttää lisäksi samaa pohjarakennetta (GA-C) kuin Euroopassa myytävä viistoperä-Corolla.

Toyotan ison, lähes 5-metrisen ja 7-paikkaisen Highlander-maasturin piti maahantuojan yli vuosi sitten lähettämän tiedotteen mukaan tulla Suomeen alkuvuonna 2021. Odottelemme yhä jännittyneinä, milloin Toyotan kalenterissa on alkuvuosi 2021.