Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Painonvartijalle olisi nyt töitä – uutuusmallin hurja 4103 kilon omamassa rikkoo ennätykset ja tuo ongelmia teiden kunnossapidolle

Lava-auto GMC Hummer EV:n paino ilman matkustajia ja lastia on valmistajan mukaan yli 4100 kiloa. General Motors

Timo Nieminen

General Motors on kertonut lisätietoja vuonna 2022 liikenteeseen ilmestyvästä GMC Hummer EV -avolavasta. Tekniset yksityiskohdat ovat pääosin jo aiemmin julkisuuteen laskettuja tietoja, mutta yksi juuri paljastettu kilomäärä huolestuttaa Yhdysvalloissa tienhoidosta vastaavia viranomaisia.

General Motorsin mukaan GMC Hummer EV:n omamassa on 4 103 kiloa. Omamassa tarkoittaa ajoneuvon painoa ilman matkustajia ja kuormaa.

Vertailuna voi mainita, että Suomen markkinoille viime aikoina tulleista sähköisistä henkilöautoista esimerkiksi Volkswagen ID.3:n omamassa on 1 800 kiloa. Suomalaisten suosimat polttomoottoriset perheautot näyttävät vaa'alla noin kolmasosan GMC Hummer EV:n kiloista, esimerkiksi uuden Škoda Octavian omamassa on 1 350 kiloa. Polttomoottoristen lava-autojen omamassa on yleensä 2 000 kilon seutuvilla.

General Motorsin mukaan kolme sähkömoottoria, 800 voltin sähköjärjestelmä ja 350 kilowatin latausteho eivät ole mahdollisia ilman suurehkoa painoa. GMC Hummer EV -lava-autossa teho on noin tuhat hevosvoimaa ja toimintamatka noin 560 kilometriä.

General Motorsin edustaja ei tiedotustilaisuudessa ottanut kantaa sähkö-Hummerin ja muiden sähköautojen mahdollisesti mukanaan tuomiin tienhoidollisiin ongelmiin.

Valmistajalla on omien sanojensa mukaan ollut aivan tarpeeksi mietittävää auton jousituksen, pohjarakenteen ja monien muidenkin komponenttien lujuuden varmistamisessa.

– Sen takaamme, että GMC Hummer EV on maailman ensimmäinen täyssähköinen superlava-auto. GMC Hummer EV pickup tulee muuttamaan ihmisten käsityksen siitä, mihin kaikkeen lava-autot voivat pystyä, sanoi General Motorsin viestintäpäällikkö Mikhael Farah.

Akustotuotannon olisi ehkä nyt korkea aika ottaa se pitkään puhuttu kehitysloikka.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut