Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uusi Ford räjäytti heti pankin – yli 20 000 ennakkovaraajaa alle vuorokaudessa

Keskiviikon uutinen oli täyssähköisen Ford F-150 Lightningin julkistus Yhdysvalloissa. Torstain uutinen on hurja vyöry mallin ennakkovarauksissa. Ford

Timo Nieminen

Keskiviikkona Yhdysvalloissa esitelty täyssähköinen Ford F-150 Lightning näyttää rikkovan myös uutuusmallien varausennätykset. Heti ensiesittelyn jälkeen internetissä avatulle varauslistalle on Fordin pääjohtajan Jim Farleyn mukaan alle vuorokaudessa tullut yli 20 000 nimeä.

Varauksista peritään sadan Yhdysvaltain dollarin maksu, joten varauslistalle ilmoittautuminen ei sido sitoviin ja suuriin investointeihin. Tällaisissa varausluvuissa on siksi yleensä paljon ilmaa. Yhdysvalloissa kuitenkin arvioidaan, että F-150 Lightningin varaajat ovat todellisissa ostoaikeissa. Automalli on ollut ilman sähköistä voimalinjaa jo vuosikausia amerikkalaisten ykkössuosikki, ja Lightningin ennakkomyynnin alkamista on odotettu innokkaasti.

Amerikkalaisten autolehtien arvion mukaan varauksia sataa samaan tahtiin vielä useita vuorokausia, mikäli Ford pitää varauslistat verkkosivuillaan.

Fordin mukaan varaajat ovat kiinnostuneita mallin XLT-versiosta, joka keskiviikon julkistuksessa esiteltiin. Se maksaa 52 974 Yhdysvaltain dollaria eli noin 43 000 euroa. Valmistaja lupaa myöhemmin myös noin 32 820 euron kevytversion, jonka teknisiä tietoja ei ole vielä julkistettu.

Ensimmäiset Ford F-150 Lightningit luovutetaan asiakkaille keväällä 2022.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut