Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Japanilaisvalmistajan tyly kevätsiivous – Mazda lopettaa kahden Suomessakin myytävän mallin valmistuksen

Mazda6 on ollut valmistajansa mallivalikoimassa vuodesta 2002 lähtien. Etenkin Kuutosen farkkuversio oli pitkään suuressa suosiossa Suomessa. Mazda

Timo Nieminen

Mazda sanoo hyvästit kahdelle Suomessakin myytävälle automallilleen. Japanilaisvalmistaja kertoi perjantaina lyhyessä tiedotteessaan, että Mazda6 ja Mazda CX-3 tulevat tiensä päähän tänä vuonna.

– Koska kuluttajien autovalinnat ovat muuttumassa, Mazda6 ja Mazda CX-3 eivät enää tule tarjolle vuoden 2022 malleina. Vaikka nämä autot poistuvat Mazdan mallivalikoimasta, olemme ylpeitä molempien mallien brändille tuomasta arvostuksesta esimerkiksi muotoilussa, laadussa ja turvallisuudessa, kertoi Mazda tiedotteessaan.

CX-3:n poistuminen oli ennustettavissa, sillä pieni katumaasturi on jäänyt myyntiluvuissa kookkaamman uutuusmallin CX-30:n jalkoihin. Mazda CX-3:n lähtöhinta on Suomessa 23 991 euroa, mutta niitä on ensirekisteröity vuosina 2020 ja 2021 vain yhteensä 15. Samaan aikaan CX-30 on kerännyt noin 500 ensirekisteröintiä.

Pikkumaasturi CX-3:n poistuminen Mazdan tuotantolinjoilta ei ole yllätys. Mazda

Mazda 6:n ensirekisteröintejä on viime ja tänä vuonna tilastoitu yhteensä 76. Aiemmin suosittu perheauto kävi malliuudistuksessa vuonna 2016. Päivitys ei kuitenkaan tuonut tarpeeksi nostetta myyntiin, vaikka Mazdan Kuutonen on ollut esimerkiksi alan lehtien koeajoraporteissa isosti kiitosta kerännyt malli. Mazda6:n lähtöhinta Suomessa on 33 995 euroa.

Mazda ei halunnut kertoa mallistonsa tulevista muutoksista enempää. Kaikkien muiden autonvalmistajien tavoin Mazda on sähköistämässä mallistoaan, joten voimalinjoiltaan "vanhahtavia" ja myyntimääriltään laskussa olevia malleja tietenkin siivotaan uutuuksien alta pois.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut