Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nissan toi uuden Ariyan eurooppalaiseen katukuvaan – näyttävä julkitulo nostatti odotuksia ja arvuuttelua hinnasta

Nissan on aiemmin kertonut esittelevänsä Ariyan kaikkialla maailmassa vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä. Uutuudelle haettiin nostetta viime viikonloppuna Monacossa. Nissan Motor Co.

Timo Nieminen

Ensi vuonna Suomeen ehtivä Nissanin täyssähköinen Ariya on ensimmäistä kertaa näyttäytynyt eurooppalaisilla kaduilla. Nissan päästi Ariyan irti viikonloppuna Monacossa, jossa ajettiin Formula 1 -sarjan osakilpailu.

Ariya on Nissanin toinen täyssähköinen henkilöautomalli. Japanilaisvalmistajan ensimmäinen sähkötuote eli Leaf on ollut huikea menestys, sillä vuonna 2010 ensiesitelty automalli on sekä myynyt hyvin että valittu Vuoden Autoksi koko maailmassa ja Euroopassa.

Ariyan esiintyminen F1-humussa todisti juuri sen mitä Nissan tempauksellaan ilmeisesti tavoittelikin. Coupé-henkinen crossover-sähköauto on muodoiltaan sen verran tyylikäs, että se sujahti luontevasti vauraan Monacon katukuvaan.

Nissan kertoo saaneensa Ariyalle jo noin 34 000 ennakkovarausta.

Nissan käytti helmikuussa esisarjan Ariyan pikaisesti myös Suomessa odotuksia nostattamassa. Koeajolle ei toimittajia kuitenkaan ole päästetty.

Nissan kävi testaamassa Ariyaa myös Monte Carlon MM-rallista tutun Turinin erikoiskokoeen kurveissa. Nissan Motor Co.

Ariya tulee kapasiteetiltaan 63 ja 87 kilowattitunnin akustovaihtoehdoilla. Auton saa sekä etu- että nelivetoisena. Toimintamatkaksi luvataan suuremmalla akkuversiolla jopa 500 kilometriä. Tehoa on maksimissaan 290 kilowattia ja vääntöä 600 newtonmetriä. Kiihtyvyydeksi nollasta sataseen kerrotaan 5,1 sekuntia. Autolla saa vetää 1 500 kilon perävaunua.

Ariya on 4 595 millimetriä pitkä. Tavaratilaa on akuston koosta riippuen 415 tai 468 litraa.

Nissan kertoi Monacossa, että Ariya saapuu "moniin Euroopan maihin" jo tänä vuonna. Ilmeisesti Suomi on kuitenkin sähköautojen kysynnän jonossa sen verran kaukana kärjestä, että Ariya suomettuu vasta ensi vuonna.

Ariyaa ei ole Euroopassa vielä hinnoiteltu. Nissanin kuitenkin uskotaan pyrkivän uutuudellaan kilpailukykyiseen hinnoitteluun, mutta Suomessa se todennäköisesti tarkoittaa hankintatuen rajojen alle täpärästi jäävää eli noin 49 000 euron lähtöhintaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut