540 kilometrin toimintamatkan Cupra Born esiteltiin – uutuus eroaa mukavan paljon sisarmallistaan Volkswagen ID.3:sta

Seatista omaksi brändikseen irrotettu Cupra on esitellyt täyssähköisen Born-mallinsa.

Born on saman konsernin Volkswagen ID.3:n sisarmalli, mutta Seat on tehnyt hyvää työtä luodessaan sähköautosta selkeästi Cupra-henkisen tuotteen. Cupra Born on urheilullisempi ja nuorekkaampi painos ID.3:sta. Esimerkiksi C-pilari on viilattu tyylikkäämmäksi kuin Volkswagenin täyssähkömallissa.

– Haluamme tunteita herättävän urheilullisuuden kautta saada seuraavan sukupolven nuoret mukaan (sähköiseen autoiluun), kertoi Cupran ja Seatin toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Sisätiloissa ID.3 ja Born ovat monissa asioissa sisaruksia. Kaksosilta ne eivät kuitenkaan näytä, sillä Seat on ottanut käyttöön esimerkiksi isomman keskinäytön, sporttisemmat istuimet ja ohjauspyöräkin on askarreltu hieman erilaiseksi kuin Volkswagenissa.

Suomessa Bornin myynti alkaa 58 kWh:n (bruttokapasiteetti 62 kWh) akulla varustetulla versiolla. Tehoa autossa on 204 hevosvoimaa (150 kW). Myöhemmin saataville tulevat 45 ja 77 kWh:n akulla varustetut versiot. Hevosvoimia on järeimmillään 231.

Auto kiihtyy 0–100 km/h 6,6 sekunnissa.

Toimintamatkaa luvataan 540 kilometriä (77 kWh akulla). Auton voi valmistajan mukaan pikaladata 125 kW:n teholla, minkä ansiosta 100 kilometrin toimintamatkan lataaminen vie vain 7 minuuttia. Lämpöpumppu parantaa taloudellisuutta kylmissä olosuhteissa.

Cupra Bornin ennakkovaraus käynnistyy Suomessa tällä viikolla. Hintatiedot luvataan "vasta myöhmmin tänä vuonna" – mitä se sitten tarkoittaneekaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut