Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bentley esitteli uuden katumaasturin – kun valmistaja haluaa esitellä "häijymmän katumaasturin" 294 gramman päästöineen, niin miksipä me sille tuomion langettaisimme

Luksusautojen valmistaja Bentley Motors Limited on esitellyt uutuutensa. Brittiyhtiö tuo markkinoille Bentley Bentayga S:n. Valmistajan mukaan se on parannettu versio vuonna 2015 markkinoille tulleen katumaasturi Bentaygan perusmallista.

Bentayga S:n voimanlähteenä oleva 4-litrainen V8-bensiiniturbo tuottaa 542 hevosvoimaa ja 770 newtonmetrin väännön. Nollasta sataseen auto ehtii 4,5 sekunnissa ja huippunopeus on 290 kilometriä tunnissa. Hiilidioksidipäästöt ovat 294 grammaa kilometrillä eli hurjat. Kaikki luvut ovat samat kuin perus-Bentaygassa, joten parannukset eivät ole koskeneet moottoria.

"Parannuksia" alkaa Bentleyn mukaan helposti löytyä muilta osa-alueilta. S-versiossa on aiempaa urheilullisempi äänimaailma. Valmistajan mukaan se on "entistä häijympi Bentayga".

Bentley kertoo, että uuden S:n alusta on jäykempi kuin aiemmassa Bentaygassa. Sport-ajotapa on samoin muokattu dynaamisemmaksi.

Auton ulkoasua on muutettu aggressiivisemmaksi lähinnä lisäämällä pikkukoristeita, mustaa väriä ja S-malliveriosta kertovia logoja ympäri autoa.

Sisätiloihin on lisätty Alcantaraa ja yleistä tyylikkyyttä. Bentayga S kieltämättä näyttää sisältä todella ylelliseltä.

Bentley Bentaygasta on jo olemassa W12 Speed -versio, joka päihittää teholuvuissa ja kiihtyvyydessä kirkkaasti nyt julkistetun Bentayga S:n. Siksi tiistaina julkistettu malliversio tuntuu peittelemättömältä rahastukselta.

Kalleimpien hintaluokkien autot ovat käyneet korona-aikana hyvin kaupaksi. Rahakkaalla väellä on ostovoimaa entiseen malliin, mutta tuhlaamiseen on tavallista vähemmän mahdollisuuksia.

Julkistuksessa kerrottiin uuden Bentayga S:n hinta Britanniassa, jossa lähtöhinta on 179 600 puntaa eli 207 352 euroa. Muutama kymppitonni enemmän jää valmistajalle siis S:stä kassaan kuin mitä jäisi perus-Bentaygasta.