Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Volkswagen luopumassa yhdestä brändistään – lehtitietojen mukaan kauppahinta on 7,5 miljardia euroa

Lamborghini on automaailmassa niin sanotusti ylärekisterin tuote. Se näkyy esimerkiksi hinnoissa ja liikehuoneistojen miljöössä. Lamborghini

Timo Nieminen

Volkswagen AG:n edustajat ovat talven ja kevään aikana monissa yhteyksissä sanoneet, ettei yrityksellä ole tarvetta luopua myyntihuhujen kohteina olevista brändeistään. Ostajaehdokkaiden on sanottu olevan kiinnostuneita Lamborghinista, Bentleystä ja Ducatista.

Useat eurooppalaiset talouslehdet kuitenkin kertovat nyt, että ainakin Automobili Lamborghinin kauppaa on kaikessa hiljaisuudessa – ja että neuvottelut ovat edenneet jo kalkkiviivoille.

Ostaja on viestimien lähteiden mukaan sveitsiläinen sijoitusyhtiö Quantum AG, joka on toukokuun alussa tarjonnut 7,5 miljardia euroa Lamborghinista.

Tarjous ei koske pelkästään Lamborghinin tuotemerkkiä ja valmistusoikeuksia, vaan se sisältäisi kaikki Lamborghinin nykyiset resurssit Italiassa sijaitseva tuotantolaitos, Saksassa toimiva tuotekehitysyksikkö ja moottoriurheiluun keskittyvä osasto mukaan lukien. Lisäksi Lamborghinin uudet omistajat haluavat 5-vuotisen tukipaketin Audilta, jotta nykyisten mallien tuotanto ja tuotekehityksen toiminnot jatkuisivat häiriöittä.

Näin se 1960-luvulla alkoi. Ferruccio Lamborghini oli tyytymätön omaan Ferrariinsa, mutta ei saanut Ferrarin edustajilta vastakaikua valituksilleen. Lamborghini päätti perustaa traktoreja ja autoja valmistavan yhtiön. Lamborghini

Sijoitusyhtiö Quantum AG on tuttu nimi automaailmassa. Quantumin perustaja on Anton Piëch, jonka isä Ferdinand Piëch johti Volkswagen-konsernia vuosina1993–2002.

Lamborghini on kuulunut Volkswagen-konserniin 23 vuotta. Automaailman murros ja kiristyvä kilpailu saattavat kuitenkin johtaa siihen, että torjuvista julkisista kommenteistaan huolimatta Volkswagen AG on muuttamassa joitakin brändejään rahaksi. Yhtiön avainbrändien tuotekehitys kun on tällä hetkellä kalliimpaa kuin koskaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut