Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tämä on ihan paska sähköauto – keskikulutus: 220 ihmisen vuorokauden ulosteet / 100 km

Australialaisen Urban Utilities -yhtiön sähköauto ladataan ihmisen ulosteista valmistetulla sähköllä. Sen yhtiö myös näyttävästi kertoo Hyundai Konan kyljissä. Urban Utilities

Timo Nieminen

Tämä ei ole vitsi. Australian toiseksi suurimmassa osavaltiossa Queenslandissa energia-, jätehuolto- ja ympäristöpalveluihin keskittyvä Urban Utilities -yhtiö on kesyttänyt täyssähköisen Hyundai Konan toimimaan ihmisten ulosteista tehtävällä sähköenergialla.

Yhtiön mukaan yhden ihmisen vuorokauden tarpeilla auto liikkuu noin 450 metriä. Se tarkoittaa, että auton yhdistetty kulutus kirjataan virallisesti seuraavasti: noin 220 ihmisen vuorokauden ulosteet / 100 km.

Yhtiö kutsuu autoa nimellä "Numero kakkonen" ja sen rekisterinumero NMBR2S viittaa samoin ihmiselle ah-niin kovin luontaiseen ulostamisen tarpeeseen.

– Auton hyötysuhde eli yhden ihmisen päivittäisten uloisteiden tuoma toimintamatka kuulostaa ehkä vaatimattomalta. Pitää kuitenkin muistaa, miten suuri määrä tätä uusiutuvaa energianlähdettä olisi autoihin jatkuvasti saatavissa vaikkapa yhdessä keskikokoisessa kaupungissa. Ihmiskunnan kannattaa vakavasti miettiä tämänkin idean jatkokehittelyä, vaikka ulosteilla kulkeva auto saattaa joistakin ihmisistä tuntua turhan vastenmieliseltä, kertoo Urban Utilities tiedotteessaan.

Urban Utilities sanoo tekevänsä käymäläjätteestä biokaasua, joka sen jälkeen muutetaan autoon ladattavaksi sähköksi.

Urban Utilities kertoo, että Hyundai Kona on julkisuudessa helposti esiteltävä esimerkki käymäläjätteen hyödyntämisestä, mutta vain pieni osa kakkaisen innovaation mahdollisuuksista. Yhtiö sanoo jo nyt tuottavansa noin 4 000 kotitalouden sähköt käymäläjätteiden avulla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut