Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Löi heti kunnarin" – Eurooppaan tuleva uusi korealaismerkki hätyytteli ensitöikseen kolaritestin ennätyksiä

Molemmat Euro NCAPin kolaritestissä olleet Genesis-mallit kirjauttivat erittäin hyvät arviot turvallisuudestaan. Kuvassa korealaisvalmistajan luksussedan G80. Euro NCAP

Timo Nieminen

Eurooppalaisille markkinoille tänä keväänä ja kesänä ensimmäistä kertaa tulevat Genesis GV80 ja G80 yllättivät Euro NCAPin kolaritestissä positiivisesti. Hyundain omistaman korealaismerkin molemmat mallit tekivät kirkkaasti viiden tähden arvoiset suoritukset.

Genesis G80:n yhteispisteet neljältä testin osa-alueelta ovat nykymuotoisen testin toiseksi parhaat. Edellä on vain ruotsalainen täyssähköauto Polestar 2, jonka saamat yhteispisteet (348) ovat kaksi pistettä korealaista automallia korkeammat.

Genesis G80 sai aikuismatkustajan suojasta 91, lapsimatkustajan suojasta 87, kevyenliikenteen suojasta 77 ja turvavarusteista 91 prosentin arvosanan. Katumaasturi GV80:n pisteet jäivät jonkin verran kookasta sedania pienemmiksi, mutta olivat selvästi viiden tähden kategoriassa.

Euro NCAPin testaajat kuvailivat Genesis-brändin "lyöneen heti kunnarin".

– Kun autoteollisuudelle haastavina aikoina autonvalmistaja tulee ja tuo mukanaan kaksi turvallisuudeltaan loistavaa automallia, ei voi kuin iloita sekä Eurooppaan tulevan autobrändin että eurooppalaisten kuluttajien puolesta, sanoi Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Testiryhmän kolmantena automallina oli Citroën C4, joka jäi neljään tähteen keskinkertaisten kevyenliikenteen suojan (57 %) ja turvallisuusvarustelun (63 %) vuoksi.

Euro NCAP antoi samalla tähtiluokituksen useille sellaisille automalleille tai malliversioille, jotka ovat rakenteeltaan samanlaisia tai lähes samanlaisia kuin jo aiemmin testatut autot.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut