Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valmistaja siirsi sähkö-Korandon julkistusta – kiisti kuitenkin talousongelmien olevan siirron syynä

Tämän mallin eli Korandon täyssähköisestä versiosta SsangYong on puhunut julkisesti usein. Sähkö-Korandon toteuttamisessa näyttää kuitenkin olevan ongelmia. SsangYong

Timo Nieminen

Taloudellisessa suossa tarpova eteläkorealainen autonvalmistaja SsangYong Motor ei näytä ihan helposti pääsevän kiinni normaaliin arkeen.

SsangYong on luvannut useissa yhteyksissä, että se esittelee ensimmäisen täyssähköisen mallinsa vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Nyt Korando e-Motionin julkistuksen on kerrottu siirtyvän "huomattavasti".

SsangYong kuitenkin vakuuttaa tiedotteessaan, että viivästys johtuu auton tekniikasta. Valmistaja ei omien sanojensa mukaan halua esitellä asiakkaille automallia, jonka toimintamatka on vain 300 kilometriä.

SsangYong lupaa, että Korando e-Motion on edelleen voimissaan ja menossa tuotantoon, mutta aikataulut menevät uusiksi.

SsangYong on Etelä-Korean vanhin autonvalmistaja. Se haki joulun tienoilla kotimaassaan suojaa velkojilta, jotta voi järjestellä talouttaan kuntoon. Yhtiö myönsi kassavirtaongelmiensa olevan vakavia ja tarvitsevansa lisäaikaa lainojensa järjestelyyn.

Korealaisen autonvalmistajan ongelma on pääomistajan eli intialaisyhtiö Mahindra&Mahindra haluttomuus sijoittaa yhtiöön enää lisää. Vuonna 2011 SsangYongin toiminnan väliintulollaan pelastanut Mahindra&Mahindra on jo jonkin aikaa pyrkinyt eroon SsangYongin omistuksesta. Sen noin 75 prosentin omistusosuudelle ei kuitenkaan ole löytynyt ostajaa.

Suomessa SsangYongin myynti on vaisua. Tämän vuoden tammi-huhtikuussa merkkiä ensirekisteröitiin kymmenen kappaletta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut