Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tässä on maailman kallein uutena myyty auto – Rolls-Royce Boat Tail rikkoi 20 miljoonan euron haamurajan, katso kuvat

Tältä näyttää Rolls-Royce Boat Tail, joka brittitietojen mukaan on maailman kallein uutena myyty henkilöauto. Myyntihinnan väitetään olevan 23,2 miljoonaa euroa. Rolls-Royce ei hintatietoja kommentoi. Rolls-Royce

Timo Nieminen

Rolls-Roycen on tiedetty jo jonkin aikaa askartelevan yksittäistä autoa, jota on verhonnut paksu salaperäisyyden verho. Sitä on yrityksen sisällä kutsuttu koodinimellä CB02. Jokainen auton valmistuksessa mukana ollut työntekijä on sitoutunut vaitioloon kautta kiven ja kannon – ellei jopa sitovammin.

Nyt yhtiö on esitellyt Rolls-Royce Boat Tailin. Se on ainutkertaiseksi jäävä autoyksilö, jonka tietyistä yksityiskohdista valmistaja ei halua puhua mitään. Merkittävän vaiettava asia on tietenkin hinta.

Brittiläisten verkkolehtien mukaan tuntemattomana pysyttelevä ostaja maksaa erikoisvarustellusta autosta noin 20 miljoonaa puntaa eli 23,2 miljoonaa euroa. Jos se pitää paikkansa, Rolls-Royce Boat Tail ohittaa reippaasti uutena myydyn henkilöauton entisen ME-hinnan, joka on Bugatti La Voiture Noiren nimissä.

Rolls-Royce Boat Tail perustuu vuonna 2017 esiteltyyn Rolls-Royce Sweptailiin. Myös Sweptail oli yksityiskappaleena ostajalle tehty auto, mutta sen myyntihinta oli tiettävästi vain 10 miljoonaa puntaa.

– Sweptail sai valtavasti huomiota, mikä oli Rolls-Roycelle tietenkin iloinen asia. Se herätti arvoautoa haluavat ihmiset huomaamaan, että Rolls-Royce pystyy toteuttamaan asiakkaiden yksilöllisimmätkin toiveet, vaikka ne olisivat kuinka vaativia ja erikoisia, kertoo Rolls-Roycen Coachbuild -osaston muotoilujohtaja Alex Innes.

Boat Tailin voimanlähteenä on 6,75-litrainen V12-moottori. Tehoa moottorista irtoaa 571 hevosvoimaa.

Teknisistä tiedoista Rolls-Royce ei torstain pikaisessa esittelyssä kertonut sen enempää. Yhtiön edustajat eivät myöskään avanneet auton konepeltiä julkistukseen kutsutuille brittitoimittajille – tiettävästi siksi, että auton ostaneen pariskunnan nimet on kaiverrettu kunniapaikalle konepellin sisäpintaan.

Moottori on kuitenkin tiettävästi sama kuin tuoreimmassa Rolls-Royce Phantomissa, joten suuria salaisuuksia ei konepellin alta löytyne.

Rolls-Royce Boat Tail on hieman alle 6 metriä pitkä, mikä jo sinällään viittaa muhkeisiin sisätiloihin. Niin, ja armottomiin pysäköintiongelmiin, mikäli tällaisen auton omistajat nyt liikkuvat rahvaan seassa ruuhkaisten kaupunkien keskustoissa.

Mikäli liikkuvat, oloa helpottavat säilytystilat sekä kylmille että lämpiminä pidettäville elintarvikkeille. Kaviaaria ja samppanjaa ei tarvitse tien päällä nauttia väärästä lämpötilasta repäistynä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut