Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Peugeotin lento jatkuu – jälleen kaksoisvoitto ensirekisteröinneissä EU-alueella

Peugeot 208 oli huhtikuun myydyin automalli EU-alueella. Suomessa uusi 208 luovutettiin asiakkaille 85 kertaa, joten suomalaisilla ovat toiset autosuosikit kuin EU-kansalaisilla keskimäärin. Stellantis

Timo Nieminen

Autoalan tutkimuslaitos Jato Dynamics on julkaissut alkuvuoden ja huhtikuun tilastot EU-alueen autokaupasta.

Jato muistuttaa, että ensirekisteröintien hurja kasvu (+261 %) huhtikuussa EU-alueella viime vuoteen verrattuna kertoo autokaupasta tosi asiassa hyvin vähän. Todellinen mittapuu on huhtikuu 2019, johon verrattuna 27 EU-maan ensirekisteröinnit olivat miinuksella 23 prosenttia.

– Automarkkinoiden palautuminen niin sanottuun normaaliin on hitaampaa kuin alalla yleisesti on arveltu, toteaa Jato yhteenvedossaan.

Sähkölinjan autojen kysyntä on vahvassa kasvussa, mutta huhtikuussa useimmin asiakkaille luovutettu täyssähköauto (Volkswagen ID.4) oli silti kaukana automallien kymppikärjestä.

Huhtikuun ykkönen EU-alueen ensirekisteröinneissä oli Peugeot 208. Ranskalaismallin 18 387 rekisteröintiä veivät sen niukasti ykköseksi ennen Peugeotin 2008-mallia (18 328 kpl).

EU-alueen kolmonen ja nelonen olivat suomalaisissa rekisteröintitilastoissakin tutumpia kärkinimiä. Kolmoseksi nousi Volkswagen Golf (17 763) ja neloseksi Toyota Yaris (17 365).

Kymppikärjen täydensivät Volkswagen T-Roc, Opel/Vauxhall Corsa, Renault Clio, Fiat 500, Peugeot 3008 ja Citroën C3.

Myydyimmät ladattavat hybridit olivat Ford Kuga, Volvo XC40 ja Peugeot 3008.

Täyssähköisten mallien kärkikamppailu oli Volkswagenin sisäinen kädenvääntö, sillä ID.4:n takana kakkoseksi rynnisti Volkswagen ID.3.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut