Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Škoda pisti sporttia Enyaqiin – nelivedossa 261 hevosvoimaa ja 425 newtonmetrin vääntö

Škoda lupaa lisää tehoa, isot pyörät ja mustaa sporttisuutta Enyaq Sportline iV 80x -malliversioon. Škoda

Timo Nieminen

Škoda on esitellyt toistaiseksi räväkimmän versionsa täyssähköisestä Enyaq iV -mallista.

Uusi Enyaq Sportline iV 80x saa sähkömoottorin myös etuakselille. Samalla autosta tulee neliveto, jonka teho on 261 hevosvoimaa (195 kW) ja maksimivääntö 425 newtonmetriä.

Auton akun energiasisältö on 82 kilowattituntia. Toimintamatkaksi luvataan 500 kilometriä. Škoda ei paljastanut iV 80x:n kiihtyvyyttä nollasta sataseen, mutta kertoi huippunopeudeksi hillityt lukemat eli 160 kilometriä tunnissa. Sportline tulee saataville myös kahtena takavetoisena versiona (iV 60 ja iV 80).

Käytännössä kyseessä on siis ensimmäinen ja miedompi Enyaqin tehoversioista. Noin 300 hevosvoiman vRS on vielä tuloillaan.

Enyaq Sportline iV 80x haluaa myös ulkoisesti olla nimensä mukainen eli sporttilinjainen. Auto kulkee keulastaan 15 millimetriä ja taka-akselillaan 10 millimetriä perus-Enyaqia matalammalla. Vanteet ovat 20- tai 21-tuumaiset.

Lisää sporttihenkeä on lisätty erilaisilla pikkuratkaisuilla, joissa yhteinen nimittäjä on musta väri. Myös perän Škoda-nimiöinti on tehty mustan värin ansiosta helposti havaittavaksi.

Myös sisällä mennään mustan värin ehdoilla. Tuulilasinäyttö on valmistajan mukaan edistyksellisin mitä Škoda on tähän saakka tarjoillut. Tuulilasinäytössä on annos lisättyä todellisuutta kuljettajan liikennehavaintojen ja navigoinnin helpottamiseksi.

Škoda sanoo Enyaq Sportline iV 80x:n tulevan kauppoihin eri markkina-alueilla porrastetusti, mutta kuitenkin loppukesän ja syksyn aikana.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut