Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maailma on tullut hulluksi – pysäköintipaikka Hongkongissa myytiin 1,1 miljoonalla eurolla

Maailmanennätys pysäköintipaikan hinnassa syntyi kuvan etualalla olevassa The Peak -kaupunginosa Hongkongissa. Visit Hongkong

Timo Nieminen

Monista asioista on tapana todeta, että kaikki on suhteellista. Mutta jotkut asiat maailmassa taitavat olla vielä suhteellisempia. Tai elleivät ole, maailma on hyvää vauhtia tulossa hulluksi.

Juuri omistajaa vaihtanut 12,5 neliömetrin (2,5 x 5 metriä) pysäköintiruutu hongkongilaisen luksustaloyhtiön parkkihallissa. Pysäköintipaikasta on äskettäin maksettu 10,2 miljoonaa Hongkongin dollaria eli noin 1,1 miljoonaa euroa.

Myös edellinen pysäköintiruudun hintojen maailmanennätys oli rekisteröity Hongkongissa. Kiinan erityishallintoalueella myytiin parkkipaikka taloyhtiössä vuonna 2019 noin 7,6 miljoonalla Hongkongin dollarilla eli noin 800 000 eurolla.

Hong Kong Economic Times -lehden mukaan Hongkongin asuntomarkkinat ovat kuumentuneet muutenkin järjettömiin mittoihin. Jopa korkeimmat kuukausivuokrat luksusasunnoista kerrostaloissa ovat noin 170 000 euron luokkaa.

Ennätyshintainen parkkipaikka myytiin lehden mukaan Mount Nicholson -nimisestä taloyhtiöstä, joka sijaitsee suositussa The Peak -kaupunginosassa.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut