Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kia Sportagen iso hyppäys – kuvat reippaasti uudistuvasta katumaasturista julkistettiin

Kia on vuodenvaihteen brändiuudistuksen jälkeen tarjoillut runsaasti uutta myös mallistossaan. Nyt tulee seuraava paljastus. Viidennen sukupolven Kia Sportage esiteltiin tiistaiaamuna pintapuolisesti, mutta samalla korealaisvalmistaja muistutti, että kauppoihin tulevassa Sportagessa voi olla alueellisesti eroja.

Jokainen toki tietää, että kun valmistajalle tärkeä katumaasturi on pistetty melko isolla kädellä uusiksi, sitä ei alueellisesti enää suuremmin viilata. Jotakin pientä eurooppalaisille kuluttajille ehkä tarjotaan.

Vuonna 2015 esitelty Sportage siis nostetaan myöhemmin tänä vuonna hyllylle. Muodoiltaan vähän vanhahtavaksi jäänyt neljäs Sportage-sukupolvi korvautuu entistä aggressiivisemman ilmeen saavalla uutuudella, jossa on jopa yhtäläisyyksiä Kian täysin erilaiseen tuotteeseen eli täyssähköiseen EV6-malliin.

Kia jakaa tietoa Sportagesta toistaiseksi hyvin nihkeästi. Julkaistuja sisäkuvia hallitsevat kaksi suurta näyttöä ja sisällä näkyy selvä materiaalien laadun kohotus verrattuna aiempaan. Se että ensimmäisissä kuvissa esitellyt Sportagen sisätiloissa on käytetty vähemmän muovia kuin aiemmassa versiossa ei välttämättä kuitenkaan kerro koko totuutta. Ensimmäiset lehdistökuvat edustavat tietenkin malliston tulevaa ylärekisteriä.

Kia ei vielä kertonut mitään uuden Sportagen moottoreista tai mitoista. Kia siis tahtoo nykytyyliin julkistaa tietoja pienissä erissä, jotta uusiutunut automalli saa julkisuutta mahdollisimman monessa erässä.