Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | Greigeä ja pastelleja sisustamisen väreissä

Greigeä ja pastellisävyjä, puupintoja ja aitoa taidetta…

Palokkalaisjuurinen sisustussuunnittelija Sanna Siik-Keskisarja on asumisen trendihuipulla, Suomen suurimman pientalovalmistajan sisustusvastaavana. Hän tietää, mitä ovat päivän viimeisimmät tuulet kodin sisustamisessa.

Sanna on sisustanut kaksi Kastelli-taloa Lohjajärven rannalla 8.8. saakka jatkuville asuntomessuille. Viime vuoden asuntomessuilla Tuusulassa hänellä oli peräti kolme taloa ja ensi vuoden Naantalin messutalon sisustussuunnittelun hän on jo aloittanut.

Sanna Siik-Keskisarja on viimeiset kolme vuotta toiminut nykyisessä työssään, sitä ennen vuosia mm. yrittäjänä ja kalustesuunnittelijana valmistuttuaan 12 vuotta sitten sisustussuunnittelijaksi.

– Erikoistuin sisätilojen pintakäsittelyyn ja osaan mm. laatoittaa, asentaa parketit ja laminaatit tai jopa kiinteät kalusteet, Sanna kertoo.

Kuluneen parin vuoden aikana suunnittelusta on tullut Sannalle enemmän kuin pelkkä työpaikka.

– Perheemme oma itse suunniteltu koti on juuri valmistunut Vantaalle, pääsimme muuttamaan seitsemän kuukautta sitten.

Myös Sannan työpaikka on Vantaalla lähellä kotia.

– Voisin asua vaikka Jyväskylän seudulla, mutta en ole saanut perhettä syttymään siihen ajatukseen. Perhe toki mielellään lomailee Palokan mummulassa.

Sanna Siik-Keskisarja kertoo, että sisustamisen tuoreimpia tuulia on taiteen lisääntyminen sisustuselementtinä. Ihmiset hankkivat yksityiskoteihinsa aitoja taiteilijan maalaamia tauluja.

Lohjan asuntomessuilla Sanna on paitsi suunnittelija myös Kastelli-talon projektivastaava ja suunnitellut yhtiön molempien näyttelytalojen sisustuksen.

Messutalo numero 6:n – Kastelli Plazia Järven Sydän – sisustuksen hän on suunnitellut yhdessä tulevan asukasperheen kanssa. Järvenrantamaisemaan suunnitellussa kodissa on panostettu suureen ja valoisaan olokeittiöön, jossa perhe tulee viettämään paljon aikaa. Kotimaisilla luonnonmateriaaleilla (kivi, puu, tekstiilit) on luotu ylellistä tunnelmaa. Tähänkin kotiin on hankittu taidetta.

– Näyttelytalossa taide täytyy vain ripustaa niin, että se ei sijoitu lähelle kulkuväyliä. Ihmisillä on tapana hypistellä, jos se vain on mahdollista. Monesti yksinkertaista on messujen päätyttyä maalata kulkuväylien lähellä olevat pinnat uudelleen, sanoo Sanna.

Toinen Sannan suunnittelema sisustus on Lohjan messutalossa numero 4 – Kastelli Veistos on tehtaan uutta mallistoa. Moderni koti huokuu lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romanttisiakin vivahteita pastellisävyineen. Talosta löytyy myös Jyväskyläisen Katja Hyytiälän taideteokset.

Päivän muotiväreistä Sanna mainistee ensimmäiseksi greigen – viileän harmaan ja lämpimän beigen yhdistelmän. Se löytyykin jo merkittävien maalivalmistajien, esimerkiksi Tikkurilan sävyvalikoimasta.

– Kodin tekstiileissä trendikkäitä ovat pastellisävyt; vaalean punaiset, vaalean vihreät, vaalean siniset. Toki myös esimerkiksi syvä tummansininen toimii.

Maanläheiset sävyt ja puhtaat, aidot puupinnat ovat ikisuosikkeja ja viime vuosina taas yleistyneet.

– Erityisen tarkkaan seuraan muita pohjoismaita, Ruotsia ja Tanskaa. Olemme heitä ajallisesti hitusen jäljessä ja heillä kaikki valtatrendit näkyvät ennen meitä.

Sanna sanoo seuraavansa aktiivisti muiden suosikki sisustusbloggaajien, sisustussuunnittelijoiden töitä ja koteja ympäri maailmaa. Näistä saan hurjasti inspiraatiota omaan työhöni.

Sanna Siik-Keskisarja toivoo olevansa rakennusprojektissa mukana mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin pystyy auttamaan asiakkaitaan mahdollisimman hyvään ja viihtyisään lopputulokseen.

– Esimerkiksi kalustuksen suunnittelussa on tärkeää, että sisustussuunnittelija on varhain mukana ja tietää esimerkiksi liittymien (vesi, sähkö, ilmastointi) paikat. Asiakkaiden kanssa olen usein mukana heti kaupanteon jälkeen ja aina viimeistään 10 viikkoa ennen taloelementtien saapumista rakennustyömaalle.

Sanna on luonut myös kolleegansa kanssa Kastelli-talojen vuosittain uusiutuvan Collectionin, valikoiman, joka koostuu laatoista, lattiamateriaaleista, valaistuksesta ja muista sisustuselementeistä. Näistä asiakkaan on helppo valita mieleisensä ja vertailla sävyjen sopivuutta keskenään yhdessä Sannan kanssa.

Sanna Siik-Keskisarjan työn jälkeä voi ihastella kuvista instagramissa, jossa hänen tilillään on jo n. 12800 seuraajaa.

Asuntomessut 2021 Lohjalla 9.7. – 8.8. Sannan sisustuksiin voi tutustua näyttelykohteissa nro 4 Kastelli Veistos ja nro 6 Kastelli Plazia Järven Sydän.

Asumisen uusiin näkökulmiin voi tutustua vielä viikon verran kauniin Lohjanjärven rannalla, jossa asuntomessut jatkuvat vielä 8.8. saakka. Messut ovat avoinna päivittäin klo 10-18.

Hiidensalmen Asuntomessualue sekä uniikit messukodit on suunniteltu kestävyysnäkökulma, sujuva arki sekä kokonaisvaltainen hyvä olo huomioiden. Tämä näkyy niin rakennusmateriaaleissa, kotien tilasuunnittelussa, sisustusratkaisuissa kuin alueen sijainnissa aivan Lohjan kaupunkikeskustan kupeessa.

Lohja on vireä kaupunki Länsi-Uudellamaalla, alle tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Jyväskylästä ajava voi kääntyä nelostieltä Mäntsälässä kohti länttä Hangon tielle tai lähteä ysitielle, ajaa Padasjoelle, Hämeenlinnan kautta Hyvinkäälle ja kohti Hankoa. Myös Kehä III on sujuva vaihtoehto.

Ensi vuoden Asuntomessut järjestetään Naantalissa 15.7.–14.8.2022.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.