Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | Päästä luovuus valloilleen

Pihamaalla syksyn väriloisto on nyt parhaimmillaan. Pikku hiljaa kannattaa kuitenkin miettiä jo syysistutuksia. Kukkakaupoista, puutarhoilta ja marketeista saa kivoja kukkia ja viherkasveja, jotka kestävät hyvin pitkälle syksyyn, jotkut jopa koko talven.

Callunoilla, marjakanervilla, kanervilla, erilaisilla havuilla ja lankaköynnöksillä saa kauniita syksyisiä asetelmia ulko-oven pieleen, terasseille ja parvekkeille. Kasveja pitää kastella pakkasille saakka, niin ne säilyvät paremmin. Kannattaa myös kaivaa omia varastoja, sieltä yleensä löytyy kivoja astioita, joihin on hyvä tehdä näitä asetelmia. Ihania asetelmia voit tehdä vanhoihin ämpäreihin ja vateihin, puulaatikoihin ja vaikka kumisaappaisiin. Ja jos omat taidot ei miellytä tai riitä, kukkakaupoista saa apua asetelmien sommittelemiseen. Kynttilöillä ja pienillä valoilla saa asetelmiin myös ilmettä.

Syksyn pimenevinä iltoina voit tehdä ihania kransseja kuivakukista ja erilaisista luonnonmateriaaleista. Kuivakukkia voit ostaa kukkakaupoista tai kuivattaa omista kukista. Kukkakaupasta löydät trendikkäät pastellisävyiset janönhännat ja ruskukset. Kuulaina syyspäivinä voit kerätä erilaisia heiniä, horsmaa ym. ja jos pihastasi löytyy esim. hortensiaa, se on todella kaunista kuivattuna.

Kranssin tekoon tarvitset kranssipohjan, sidontalankaa ja kuivakukkia. Tee kukista pieniä nippuja ja sido ne rautalangalla vuorotellen oikealle ja vasemmalle kiinni kranssipohjaan. Voit täyttää kranssin kokonaan tai osittain kukilla. Halutessasi voit sitoa kranssiin vielä rusetin. Jos viet kranssin sisälle suihkuta siihen hiuslakkaa, niin se säilyy kauniimpana pidempään.

Jutun asetelmat ja kranssit kuvattiin Kukkakauppa Ruusupuussa.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.