Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Huikeiden suunnitelmien Polestar lupaa 45 000 euron sähköauton

Timo Nieminen

Sähköautovalmistaja Polestar on automaailmassa vielä pieni tekijä, mutta yhtiön suunnitelmat ovat suuret.

Tällä viikolla Polestar on kertonut aikomuksestaan listautua Nasdaq-US -pörssiin New Yorkissa ja vilauttanut suunnitelmiaan kolmesta uudesta automallista vuosina 2022–24.

Polestarin tiedotteen mukaan yhtiön markkina-arvoksi pörssissä muodostuu 20 miljardia dollaria.

Polestarin valikoimassa ovat jo lataushybridi Polestar 1 ja tänä vuonna Suomen markkinoillekin tullut täyssähköinen Polestar 2.

Niinpä ei ole suuri yllätys, että tulevat täyssähköiset tuotantoautot ovat mallinimiltään Polestar 3, 4 ja 5.

Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath kertoi, että Polestar 3 on Volvo XC90:n kokoluokan katumaasturi, joka käyttää XC90:stä tuttua SPA2-alustarakennetta. Ingenlath kuitenkin kiirehti korostamaan, että Polestar 3 ei näytä Volvon katumaasturilta, koska Polestarin insinöörit ovat suunnitelleet uutuuden korin erittäin aerodynaamiseksi. Toimitusjohtaja arvioi Polestar 3:n hinnaksi Euroopassa noin 75 000 euroa.

Polestar 4 on vuonna 2024 tuotantolinjalle ehtivä sähkömaasturi, mutta Ingenlathin mukaan "Kolmosta selvästi edullisempi".

– Emme halua tehdä Polestarista brändiä, joka hintansa vuoksi putoaa monien autovalintaa tekevien ostoslistalta. Coupéhenkisen Polestar 4 -maasturin lähtöhinta pyritään saamaan 45 000 euroon, sanoi Ingenlath.

Polestar 5 puolestaan syntyy jo usein esitellystä konseptiauto Preceptistä. Tulossa on siis näyttävä ja GT-henkinen auto. Polestar on korostanut Preceptiä esitellessään auton materiaalivalintojen korkeaa kierrätysastetta, joten myös tuotantoauton on ylpeiltävä kestävillä materiaaleilla ja kyvyllään kääntää katseita. Polestar 5 ehtii markkinoille vuonna 2023.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut