Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Toyota uskoo yhä pikkuautoihin – näppärä Aygo X on väreillä leikkivä uutuus

Toyota Aygo X:n uusi värikonsepti on saanut inspiraationsa mausteista. Tältä näyttää kardemumman vihreä kaupunkiauto. Toyota

Timo Nieminen

Monet autonvalmistajat ovat karsineet mallistostaan pieniä kaupunkiautoja. Toyota ei ole, joten sen tänään esittelemä Aygo X kiinnostanee etenkin Euroopan suurkaupungeissa monia ostajia jo pelkästään mallivaihtoehtojen harvenemisen takia.

Toyota Aygo X on crossover-malli, joka on suunniteltu ja valmistettu eurooppalaisten asiakkaiden tarpeisiin.

– Tämä kokoluokka on meille erittäin tärkeä. Se ei pelkästään ole tuonut meille paljon uusia asiakkaita, vaan se täyttää halumme tarjota kaikille sopivaa liikkuvuusvaihtoehtoa, sanoo Toyotan Euroopan-markkinoinnista vastaava Andrea Carlucci.

Uutuusmallin 3 700 millimetrin pituus merkitsee 235 millimetrin kasvua edeltävään malliin, vaikka akseliväli on kasvanut vain 90 millimetriä. Kääntösäde on 4,7 metriä, mikä tekee siitä yhden automaailman ketterimmistä.

Toyota Smart Connect -mediakeskus rakentuu 9-tuumaisen kosketusnäytön ja langattoman latausalustan ympärille.

Aygo X -mallin voimanlähteenä on aina 1,0-litrainen, kolmisylinterinen bensiinimoottori. Tavoitteena on valmistajan mukaan saavuttaa 4,7 litran polttoaineenkulutus sadalla kilometrillä ja 107 gramman hiilidioksidipäästöt kilometrillä.

Toyota Aygo tulee Euroopassa markkinoille ensi vuonna. Maahantuoja ei ole julkistanut uutuuden hinnoittelua Suomessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut