Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tältä näyttää presidentti Macronin uusi auto – sama auto ilman panssarointia ja valtiomiesvarustelua on Suomessa jopa kohtuuhintainen

Suomessa maahantuoja sanoo DS 7 Crossbackin huokuvan karismaa, voimaa, itsevarmuutta ja aistikkuutta. Tottahan sellainen luksusvarusteltuna kelpaa presidentillekin. Stellantis

Timo Nieminen

Presidentti Emmanuel Macron haluaa autovalinnoillaan tietenkin ilmaista ranskalaisuuttaan ja uskoaan maansa autoteollisuuteen.

Tällä viikolla Macronin kulkupeliksi ilmestyi uusi auto. Se on DS 7 Crossback E-Tense 300 -malliin pohjautuva auto, joka muutostöiden jälkeen on saanut mallinimen DS 7 Crossback E-Tense Élysée.

Valmistajan mukaan presidentillisen kulkuneuvon akseliväliä on pidennetty perusversioon verrattuna 20 senttimetriä. Auton takapenkki on poistettu ja tilalle on asennettu kaksi mukavaa istuinta. Autoon on lisätty käytännössä kaikki se tekniikka, minkä presidentti tarvitsee työskennellessään automatkoilla.

DS 7 Crossback E-Tense 300:n perusversio on lataushybridi, joka tuottaa 296 hevosvoiman tehon ja 520 newtonmetrin väännön. Jokamiehen saatavilla oleva versio kiihtyy nollasta sataseen 5,9 sekunnissa ja kulkee noin 60 kilometriä pelkällä sähköllä. Koska Macronin auto on panssaroitu ja pidennetty versio, myös suorituskykyä on kasvatettu. Luvut ovat kuitenkin asiakkaan ja valmistajan välinen salaisuus, josta ei ulkomaailmalle huudella.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron oli ilmeisen tyytyväinen edelliseen DS 7 Crossbackiin, sillä tämä uusi auto on sen paranneltu ja jatkettu versio. Stellantis

Myös presidentti Macronin edellinen auto oli DS. Sitä kutsuttiin mallinimellä DS 7 Crossback Présidentiel, joten kaupan hyllyltä ei edellistä presidenttivaunuakaan saanut.

DS 7 Crossback E-Tense 300 -lataushybridi ei ilman lisävarustelua ole mikään korkeimman ylähyllyn luksustuote, vaan pikemminkin monien saatavilla oleva katumaasturi. Sen lähtöhinta Suomessa on 60 334 euroa.

Presidsentillistä tyylikkyyttä ranskalaisittain. Stellantis

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut