Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Volvo Embla tulossa – haluatko ostaa vokaalin ja siihen sopivan auton?

Volvon ison katumaasturin XC90:n täysremontti on käynnissä. Pelkästään täyssähköisenä ensi vuonna tulevan uutuuden mallinimen uskotaan olevan Embla. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Volvo on rekisteröinyt ja suojannut tavaramerkin Embla tiettävästi ainakin Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Automaailmassa sen katsotaan melko yleisesti tarkoittavan sitä, että Volvo luopuu ensi vuonna julkistettavassa XC90:n seuraajassa mallinimen kirjain- ja numeroyhdistelmästä. Uusi mallinimi olisi skandinaavisesta mytologiasta poimittu Embla.

Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson on muutamassa haastattelussa heittänyt vettä myllyyn mallinimistä puhuessaan. Samuelsson sanoi jokin aika sitten, että Volvolta on tulossa automalli, joka "nimetään samaan tapaan kuin lapset". Tuohon lausuntoon Embla-nimi sopisi kuin nakutettu.

Automotive Newsin haastattelussa Samuelsson paljasti, että Volvon tulevan lippulaivan mallinimi "alkaa vokaalilla". Siinäpä taas vihje, joka osoittaa kohti Emblaa.

Samuelsson myös vahvisti Volvon tulevan tuotantosuunnan, joka toki on ollut jo vuosia tiedossa. Täyttä malliston sähköistämistä kohti nopeasti kulkeva Volvo ei enää tuo XC90:n seuraajaa markkinoille millään muulla voimalinjavaihtoehdolla kuin täyssähköisenä.

– XC90:n seuraaja syntyy sähköisenä. Emme joudu tekemään sen kanssa mitään kompromisseja, kun teemme auton koko rakenteen alusta loppuun pelkästään sähköautoa ajatellen. Siitä tulee täydellinen perheauto Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, jossa XC90 on noussut todella suosituksi, kuvaili Samuelsson.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut