Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | OP Kodin toimitilat ruokkivat mielikuvia

Matkamme Piazzalta Yksiön ja Areenan kautta Keskuspuistoon

Astelemme Janne Särkän kanssa Piazzalla, istahdamme Yksiöön kupilliselle kahvia ja jatkamme matkaa Areenan kautta Keskuspuistoon. Areenalla tutustumme hetken tosi isolla näytöllä pyörivään Jyväskylän Aallonharjan esittelyyn, ennen kuin livahdamme puiston tunnelmaan.

Puistomainen mielikuva syntyy rouheaksi muuratusta tiilimuurista, ruosteisiksi maalatuista ilmastointiputkista ja rapautuvaa betoniseinää jäljittelevästa tapetoinnista. Metalliset puistonpenkit houkuttelevat istahtamaan ja italialaisvaikutteiset katulyhdyt valaisevat matkareittiä.

Joku voisi jo kysyä, mikä kaupunki, Rooma vai Napoli. Olemme keskellä Jyväskylää, OP Kodin uusissa toimitiloissa, jotka avattiin asiakkaille loppiaisen jälkeen, 10. päivänä tammikuuta. Liiketilan erilaiset osiot ovat saaneet omat nimet ja ilmeeltään kokonaisuudet muistuttavat esikuviaan; voisi tosiaan kuvitella käyskelevänsä eteläeurooppalaisessa kaupunkimiljöössä.

Moderni asuntokauppa on tänään paljon enemmän kuin rivi kiinteistönvälittäjien toimistohuoneita ja keskellä niitä yhdistävä neukkari. Toki nekin täältä löytyvät, viimeisen päälle kalustettuina ja äänieristettyinä. Täällä jokaisen on rauhallista tehdä työtä – useampaa kauppa voi hieroa samanaikaisesti erilaisissa ympäristöissä, muita häiritsemättä.

Toimitusjohtaja Janne Särkkä on aina rakastanut leikittelyä ja kokeiluja toiminnoissaan, markkinoinnissa ja kaupanteossa. Hän on tunnistanut megatrendit ja tehnyt rohkeitakin ratkaisuja niitä seuraten. Usein on syntynyt uutta, jopa hämmästyttävää ja lähes aina ratkaisut ovat toimineet: tunnin stailaus on jatkunut hyvänä esimerkkinä jo kymmenisen vuotta. Likimain saman aikaa ovat toimineet sisustusstudio ja -tarvikevarasto.

OP Kodilla on pitkään ollut alan

monipuolisin palvelukokonaisuus, esimerkiksi ainoana välitystoimistona asumisoikeusasuntojen myynti ja markkinointi. Myös vuokra-asunnot, toimisto- ja liiketilat sekä tietenkin omistusasunnot, sekä uudet että käytetyt, löytyvät täältä.

Repaleisten vuosien jälkeen on tullut uusien toimitilojen vuoro. – Tällaistahan ei ole Suomessa missään muualla ja olemme rakentaneet tämän useaksi vuodeksi tai vuosikymmeneksi. Täällä asiakas ymmärtää, miten hyvää huolta hänestä pidetään, Särkkä uskoo.

– Asuntomyymälä on aina ollut myyntitoimiston ja työtilan yhdistelmä. Korona-aika pakotti kehittämään digipalveluja – silti uskomme, että asiakkaat haluavat tehdä kauppoja myös kasvotusten. Nyt tarjoamme mahdollisuuden pohtia asuntoasioita entistä monipuolisemmassa miljöössä, toimistosta on kuoriutunut liiketila ja tapahtumaympäristö.

Katukilvet vielä puuttuvat, mutta nekin ovat tulossa. Tapahtumaympäristöllä Särkkä tarkoittaa Areenaa sekä siihen yhdistettynä yksiötä, piazzaa ja keskuspuistoa. Nämä toimivat erinomaisesti erilaisten tapahtumien, esimerkiksi taloyhtiökokousten, pienten tai vähän isompienkin tilaisuuksien pitopaikkana jne.

– Tottakai käytämme Areenaa monipuolisesti omiin tarpeisiimme, mutta tulemme tarjoamaan sitä myös yhteistyökumppaneille veloituksetta asuntoasioita sivuaviin tapahtumiin. Jyväskylästä on puuttunut tähän verrattava kokoontumispaikka; hotellien kokoustilat ovat usein aika steriilejä ja varattuja, Särkkä pohtii.

Korviin jää kaikumaan sana veloituksetta – ettäkö ilmaiseksi näin upea ympäristö.

Särkän mielestä riittää, että osanottajille jää muistijälki tapahtumasta ja ympäristöstä. Yksikin sen perusteella tuleva kauppa korvaa kokoustilan vuokran monin verroin.

Janne Särkkä ei mielellään puhu rahasta, vaan laskee remontin ja uuden, yli 500 neliömetrin toimitilan kustannukset vastapainona myynnin kasvulle.

– Vuokrakulujen ero merkitsee kahta asuntokauppaa kuukaudessa. Sen me tästä maksamme.

Vuonna 2021 OP Koti Keski-Suomi teki yhteensä 835 kauppaa ja tähtää kasvun jatkumiseen.

– Viime vuosi oli tosi rikkinäinen. Toimimme väliaikaistiloissa, korona painoi päälle, menetimme muutaman työntekijän ja silti teimme kaikkien aikojen parhaan myynnin ja kaikkien aikojen parhaan joulukuun.

– Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö kasvu jatkuisi. Asiakkailla on ostovoimaa, lainakorot edelleen historiallisen matalat, eikä merkittävää nousua ole näkyvissä. Inflaation vaikutus voi olla prosentin, parin luokkaa lähivuosien aikana.

Uudet toimitilat Forumissa ovat jatkossa OP Kodin selkeä lippulaiva. Jyväskylässä toimii lisäksi kolme kiinteistönvälittäjää Osuuspankin Kankaankadun toimipisteen yhteydessä sekä toimistot jatkavat myös Äänekoskella ja Saarijärvellä. Liikekeskuksissa olleista toimipisteistä on luovuttu.

– Pyrimme pitämään Osuuspankin lippua korkealla historiallisessa ”Nisulankulmassa”, vaikka valtaosa pankin toiminnoista on jo siirtynyt Taulumäelle. Täällä jatkavat edelleen kassa- ja päivittäispalvelut.

Uuden toimitilan rakentajia ja suunnittelijoita ovat mm Rakennusliikkeet Seiska ja PP Heikkinen, Close Designers, Granlund, Martela, Noblessa, Kaluste10, Ledimainos, BLC, Muuratpuu, Bravida ja Laattapiste.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.