Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | Koti, joka tullaan tuntemaan nimellä

Aallonharjan asunnoista jo yli puolet varattu

Jyväskylän vanhan aseman seutu saa oman maamerkkinsä. 10-kerroksinen Asunto Oy Aallonharja rakentuu Miltonin viereiselle, vapaalle tontille ja valmistuu vuoden 2023 aikana.

Aallonharjaan valmistuu monipuolinen valikoima laadukkaita kaupunkiasuntoja; alimmat kerrokset ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita, mutta huipulta löytyy jopa 97- 160-neliöisiä, kaksikerroksisia maisemakoteja. Asuntoja tulee yhteensä 76.

– Puolet huoneistoista on varattu, mutta isojakin asuntoja on vielä vapaana, sanoo rakennuttajan, Järvi-Suomen Asunnot Oy:n myyntijohtaja Niko Kelloniemi.

Aallonharjassa on kiinnitetty erityishuomio rakentamisen laatuun, sekä asukkaiden viihtyvyyteen että talon ulkoiseen imagoon.

– Arkkitehtikilpailun voittajatalo ansaitsee keskimääräistä kaupunkiasumista laadukkaammat sisustusratkaisut ja -materiaalit, Kelloniemi korostaa.

– Uskommekin, että tulevat asukkaat sanovat mieluummin asuvansa Aallonharjassa kuin pelkästään Hannikaisenkadulla ja kysyjäkin tietää, mistä talosta puhutaan. Vähän niin kuin Reimarin kanssa on käynyt – kaikki tietävät missä se on, OP Kodin kiinteistönvälittäjä Ville Töyrynen sanoo. JSA oli rakennuttamassa myös Reimaria.

Aallonharjasta tulee muutama kerros ympäristöään korkeampi, joten ylimmistä 8-10. kerroksesta avautuu esteetön näkymä kaupungin kattojen yli ja Jyväsjärvelle.

– Näkymät eivät toki ole huonoja alempaakaan. Väljä tontti tarjoaa mahdollisuuden isolle sisäpihalle ja ikkunastakin on muuta katsottavaa kuin naapuritalojen seiniä, Kelloniemi vakuuttaa.

– Väljyys näkyy myös erilaisina maisemina ympäri taloa sekä suurten yksitasoisten asuntojen ikkunapinta-aloissa, täydentää Töyrynen.

Aallonharjan rakennustyöt alkavat keväällä ja talo valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

– Jos hyvin käy, asukkaat pääsevät jouluksi uuteen kotiin. Siihen tähtäämme, mutta emme tässä vaiheessa voi sitoutua, Niko Kelloniemi laskee.

Aallonharjan asuntojen myynti on sujunut niin hyvin, että rakentamispäätös on tehty ja työt alkavat heti, kun rakennuslupa on tullut eli arviolta kuukauden, kahden sisällä.

Kiinteistön rakentaa laadukkaasta työstä tunnettu kotimainen rakennusyhtiö Lapti Oy. Rakennuttajina toimivat Järvi-Suomen Asunnot ja kiinteistösijoitusyhtiö Royal House, parivaljakko, jonka yhteistyön tuloksista Jyväskylässä on jo saatu nauttia (Reimari).

Aallonharjan suunnitelma on syntynyt arkkitehtikilpailun tuloksena, suunnittelijana helsinkiläinen AOR Arkkitehdit Oy. Suunnittelija sai arkkitehtuurin valtionpalkinnon vuonna 2021.

Kiinteistön tunnusmerkkinä on neljän ylimmän kerroksen aaltomaiset, lasitetut parvekkeet, joista talo on saanut nimensäkin.

– Nimi tosin syntyi myöhemmin kuin suunnitelma eli arkkitehtikilpailun jälkeen, Niko Kelloniemi tarkentaa.

Aallonharja rakennetaan naapuriyhtiöltä vuokratulle tontille, mikä tasaa asuntojen myyntihintoja, mutta toisaalta näkyy hieman vastikkeessa.

– Tilanne on kuitenkin erilainen kuin vaikkapa tonttirahaston tonteilla. Vuokra on neuvoteltu erittäin kohtuulliseksi, Kelloniemi sanoo.

Neliökohtainen hoitovastike on arvioitu 4,45 euroksi neliöltä, mihin sisältyy vuokravastikkeen osuus 1,65 euroa eli esimerkiksi 50 neliön asunnossa koko hoitovastike on 222,50 euroa.

Kiinteistölle on suunniteltu viisi autotallia sekä pihakannen alle 39-paikkainen pysäköintihalli eli keskimääräisiin kaupunkiasuntoihin nähden runsaasti autopaikkoja. Rakennuttaja arvioi, että suurimpien asuntojen yhteydessä on mahdollista saada kaksikin autopaikkaa.

Asuntojen myyntihinta on 4500 - 6000 euroa neliöltä, mikä kiinteistönvälittäjä Ville Töyrysen mielestä vastaa hyvin uusien keskusta-asuntojen hintatasoa.

– Vaikka meillä on isoja asuntoja, jopa 161,5 neliön kattohuoneisto, silti ne eivät ole miljoona-asuntoja, Niko Kelloniemi korostaa.

Aallonharjan hinnoittelua puolustaa myös rakentamisen laatu, varustelu, sijainti ja autopaikkatilanne. Asunnoissa on kesäaikana viilennys, kaksioissa sekä sitä isommissa huoneistoissa lasitetut parvekkeet ja huoneistokohtainen ilmastointi. Sisustuksen laadusta kertovat komposiittivinyylilattiat sekä muut tämän päivän vaatimukset täyttävät varuste- ja kalusteratkaisut ympäri asuntoa.

Aallonharjan asuntoja markkinoi OP Kodin lisäksi SP Koti ja RS-pankkina toimii Säästöpankki.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.