Tuttu herra pulitti 3,2 miljoonaa euroa – ensimmäinen vuosimallin 2023 Chevrolet Corvette Z06 huutokaupattiin

Kukaan ei suuremmin yllättynyt, kun huutokauppatalo Barrett-Jackson ja autonvalmistaja Chevrolet paljastivat sunnuntaina, kenelle päätyi huutokaupattavana ollut vuosimallin 2023 Chevrolet Corvette Z06. Mallisarjan ensimmäisen yksilön huusi 3,6 miljoonalla dollarilla eli noin 3,23 miljoonalla eurolla miljardööri Rick Hendrick.

Hendrick, 71, on tuttu mies pohjoisamerikkalaisessa autokaupassa ja autourheilussa. Hänen omistamansa Hendrick Motorsports on kilpaillut vuodesta 1984 erilaisissa autourheilusarjoissa, esimerkiksi Nascarissa.

Hendrick on jo aiemmin maksanut suuria summia harvinaisista Chevyistä. Hän voitti huutokaupan myös pari vuotta sitten, kun keskimoottorisen, kahdeksannen sukupolven Chevrolet Corvette Stingrayn ensimmäinen yksilö myytiin eniten tarjoavalle. Silloin vasarahinta oli 3 miljoonaa dollaria.

Rick Hendrickin nyt huutamassa Chevrolet Corvette Z06:ssa on voimanlähteenä 5,5-litrainen LT6 V8 -moottori. Se kehittää tehoa 671 hevosvoimaa ja tuottaa 623 newtonmetrin maksimiväännön.

Chevroletin järjestämät "ensipainosten" huutokaupat ovat Yhdysvalloissa arvostettuja tapahtumia siksi, että niiden tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Tällä kertaa 3,6 miljoonaa dollaria luovutettiin Operation Homefront -järjestölle, joka avustaa ongelmiin ajautuneita amerikkalaissotilaiden perheitä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut