Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | Korteniitynluonto tarjoaa herkkua liikkujalle – ”Parvekkeen maisemat kuin pilvenpiirtäjästä katselisi”

Korteniityn luonnonläheinen asuinalue on rakentunut lähinnä rivi- ja pienkerrostaloista Laajavuoren alapuolelle, Kortepohjan kylkeen. Alueen vetovoima perustuu luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin: erinomaiset ulkoilumaastot, Laajavuori, Haukanniemen puisto polkuineen ja nuotiopaikkoineen sekä tietenkin Tuomiojärvi ovat ihan vieressä.

Korteniityssä peruspalvelut ovat lähellä ja hyvät liikenneyhteydet turvaavat joustavan pääsyn keskustaan.

Keski-Suomen Rakennuskeskus rakentaa parhaillaan alueelle 16 korkealaatuisen rivitaloasunnon kokonaisuutta. Korteniityntien varteen valmistuvista asunnoista kahdeksan on jo valmiina ja myyty, joulukuussa 2022 valmistuu kahdeksan huoneistoa lisää.

Huoneistoissa löytyy valinnanvaraa perheiden erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

– Erikoisuutena neljässä asunnossa on muutettu pohjaratkaisu. Olohuone/keittiö -kokonaisuus on yläkerrassa, jossa suuri parveke ja maisemat kuin pilvenpiirtäjästä katselisi. Korteniitty on luontoa rakastavien unelma asuin-alue, liikkumisenkaan aktiviteetteja unohtamatta! Se on lähellä kaupunkia, mutta luonnon rauhassa, vakuuttelee asuntojen myynnistä vastaava projektipäällikkö Sari Airaksinen.

Korteniityn kodit ovat kysytyimpiä rivitalohuoneistoja, pinta-alaltaan 87,5­–96,5 m2 kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja. Näiden valmistuttua myös uutta on luvassa.

Korteniitty on luontoa rakastavien unelma-alue.

– Arkkitehtimme suunnittelee parasta aikaa uusia rivitalohuoneistoja Jyskään aivan Asmalammen äärelle, näistä kuulette keväämmällä lisää, Airaksinen lupaa.

Sari Airaksinen kertoo, että asiakkaiden toiveet ovat muuttuneet etenkin vallinneen koronatilanteen vuoksi. Nyt panostetaan kodin asumisväljyyteen ja laatuun.

– Nyt halutaan lisätilaa ja yleisin tarve onkin ollut mahdollisuus etätyöskentelyyn kotona. Olemme ottaneet asiakkaiden toiveet huomioon ja rakennamme aiempaa isompia huoneistoja myyntiin hyvällä menestyksellä.

– Myös kotien viihtyvyyteen panostetaan huomattavasti enemmän ja sisustusratkaisujen pohdintoihin asiakkaamme saa avukseen palveluumme kuuluvan suunnittelupalvelun. Asiakkaat saavat huoneistoista myös valmiit nykytrendien mukaiset sisustussuunnitelmat, joiden avulla on helpompaa lähteä pohtimaan oman uuden kodin ilmettä, Airaksinen kertoo.

– Korona on tuonut monelle rakennusalan yrittäjälle, kuin monille muillekin, omat haasteensa hintojen nousupaineena. Emme kuitenkaan ole lähteneet karsimaan materiaalitarjonnasta vaan haluamme edelleen tarjota asiakkaillemme hinta/laatusuhteelta tuotteita, jotka ovat laadullisesti kilpailukykyisiä ja yhtä sloganimme kanssa; laadulla on rakentajansa.

Asiakkaat nauttivat saadessaan olla rakennusprojekteissa mukana alusta alkaen.

Keski-Suomen Rakennuskeskuksessa on huomattu, että asiakkaat nauttivat saadessaan olla rakennusprojekteissa mukana alusta alkaen.

– Onhan se mahtavaa nähdä itse tehdyt materiaalivalinnat asennettuina tulevaan kotiinsa, tämä tuo myös turvallisuuden tunnetta kodin valmistumisen aikana. Ideointi kodin kalustamiseenkin on helpompaa ja hankintoja voi alkaa tehdä jo ennen muuttamista, Airaksinen uskoo.

Rakentajan edellisiä, viimeisimpiä projekteja ovat kytketyt kivirakenteiset omakotitalot suositulle Laajavuoren Korteniityn alueella, upeat rivitaloasunnot Mannisenmäellä Palokassa lähellä palveluita sekä Palokan Ritoniemeen rakennetut rivitaloasunnot.

Keski-Suomen Rakennuskeskus rakentaa pääsääntöisesti rivitaloasuntoja, mutta muutama paritalokin on mahtunut projekteihin mukaan. Keski-Suomen Rakennuskeskus on perustettu vuonna 2007 ja rakennuttamisen laadusta vastaa Esa Karhunen. Yrityksen henkilöstö koostuu pitkän kokemuksen ja vahvan ammattitaidon omaavista rakennusalan osaajista.