Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttiauto nousee tuhkasta – elokuvista tuttu DeLorean tulee jo tänä vuonna myyntiin ilmeisesti täyssähköisenä

Automerkki DeLorean on pysynyt ihmisten mielissä, vaikka DeLorean Motor Company (DMC) ehti 1980-luvun alussa valmistaa vain yhtä automallia. Ja sitäkin vain noin 9 000 yksilöä. Lokakuussa 1982 valmistaja meni konkurssiin, jonka osasyynä oli turhan hätäisesti pystyyn polkaistu tuotantoprosessi. Kiireesti ja huonosti koulutettu henkilöstö valmisti autoja, joiden laatuongelmat pilasivat DeLoreanin maineen ennen kuin valmistus oli päässyt todelliseen vauhtiin.

DeLorean ehti kuitenkin hankkia valkokankaalla maineen, joka on tehnyt siitä kulttiauton. DeLorean oli keskeisessä osassa Paluu Tulevaisuuteen -elokuvasarjassa, jossa se oli todellinen ihmeauto. DeLorean muuttui scifi-elokuvissa esimerkiksi aikakoneeksi ja lentäväksi autoksi.

Yhdysvaltain Texasissa toimiva DeLorean Motor Company ja italialaisyritys Italodesign ovat nyt vahvistaneet, että DeLorean menee tänä vuonna uudestaan tuotantoon. Lyhyessä tiiserivideossa paljastetaan tulevan auton ääriviivat kaappariovineen, mutta ei juuri muuta.

Yritykset eivät ole halunneet vielä kertoa, onko tuleva, todennäköisesti täyssähköinen DeLorean täysin uusittu automalli vai 1980-luvulla tähdenlennoksi jääneen DMC-12 -mallin sähköistetty retroversio.

DeLorean Motor Companyn omistajat ovat joka tapauksessa pitkäjännitteistä porukkaa. Yhtiö ja tuotemerkki ovat nimittäin olleet nykyisillä omistajilla jo vuodesta 1995 lähtien, mutta kiirettä tuotannon käynnistämisessä uudestaan ei ole pidetty.

Sosiaalisessa mediassa kiertävien huhujen mukaan myyntiin tulee täyssähköauto mallinimellä DeLorean EVolved.

Alkujaan valmistetuista DMC-12 -malleista on säilynyt noin 6 500 yksilöä..