Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksalta näpäytys EU:lle – "Emme kiellä polttomoottoria käyttävien autojen myyntiä vuonna 2035"

Saksa ei aio noudattaa Euroopan komission ehdotusta polttomoottoristen autojen myynnin kieltämisestä viimeistään vuonna 2035. Saksan liikenneministeri Volker Wissing sanoi Motor1-verkkosivuston mukaan eurooppalaisille kollegoilleen Pariisissa, että Saksa sallii polttomoottorilla varustettujen autojen myynnin myös vuoden 2035 jälkeen – tietyin edellytyksin.

Wissingin mukaan Saksa vaatii, että autonvalmistajat kehittävät synteettisiä polttoaineita sekä niiden soveltuvuutta diesel- ja bensiiniautoihin.

– Emme voi laskea pelkästään sähkön ja vedyn varaan tulevaisuuden liikkumisessa. Ei ole järkevää sitoutua autojen voimanlähteissä johonkin tiettyyn teknologiaan, mutta on tietenkin pyrittävä mahdollisuuksien mukaan eroon fossiilisista polttoaineista, Wissing totesi Motor1:n mukaan.

Lieneekö sattumaa, että saksalainen autonvalmistaja Audi kertoi keskiviikkona, että se on modifioinut autojensa 6-sylinterisiä moottoreita niin, että ne toimivat jatkossa myös HVO-polttoaineilla (=  Hydrotreated Vegetable Oil). Käytännössä HVO-termillä tarkoitetaan muun muassa biodieseleitä, joiden raaka-aineina käytetään vaikkapa erilaisia jäterasvoja.

Wissingin italialainen ministerikollega Roberto Cingolani sanoi puolestaan äskettäin, että tulevaisuuden autoilu "ei voi perustua pelkästään sähköisiin voimalinjoihin".