"Laatuongelmat aivan liian yleisiä" – tutkimuksen mukaan uudehkoille sähköautoille tuli enemmän korjaamokäyntejä kuin muilla voimanlähteillä varustetuille

Brittiläinen kuluttajalehti Which? on selvittänyt laajassa kyselyssä uusien autojen vikaherkkyyden. Whichin? tutkimuksessa 40 000 brittiä listasi korkeintaan neljä vuotta vanhan autonsa korjausta vaatineet viat.

Tutkimuksen merkittävin havainto oli, että 31 prosenttia täyssähköisen auton omistajista/haltijoista on joutunut käyttämään autoaan korjattavana. Bensiinimoottorilla varustettujen autojen omistajista 19 prosenttia korjautti autoaan.

Dieselmoottorisista autoista korjaamokäynnin oli vaatinut 29 prosenttia. Ilman pelkän sähköajon mahdollisuutta toimivat hybridit olivat kyselyssä vähävikaisimpia – niitä oli korjauttanut 17 prosenttia käyttäjistä. Pistokehybrideistä korjaamokäynnin koki 28 prosenttia.

– Kiinnostus sähköautoja kohtaan on kova. Tämän tutkimuksen perusteella kuitenkin vaikuttaa siltä, että sähköautojen laatuongelmat ovat vielä aivan liian yleisiä. Ongelman tekee kuluttajan kannalta entistä ikävämmäksi se, että keskimääräisiltä ostohinnoiltaan sähköautot olivat tutkimuksessa voimanlähteistä selvästi kallein ryhmä, totesi Which? raportissaan.

Sähköautoista eniten korjaamoilla asiakkaitaan juoksuttanut automerkki oli Tesla. Sen omistajista 39 prosenttia oli jo korjauttanut 4-vuotiasta tai sitä uudempaa autoaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut