Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polttomoottorilla menestyy yhä – naiset valitsivat Vuoden autoksi Peugeot 308:n

Autoista ja liikenteestä kirjoittavien naistoimittajien kansainvälinen raati on valinnut Peugeot 308:n Vuoden autoksi ( Women's World Car of the Year eli WWCOTY). Tittelistä kamppaili tällä kertaa 65 uutuusmallia.

Finaalissa oli mukana kuusi automallia, joista jokainen oli jo napannut oman autokategoriansa ykköspaikan. Peugeot nimettiin aiemmin voittajaksi paras kaupunkiauto -luokassa.

Muut WWCOTY-finalistit olivat Audi e-Tron GT (paras urheiluauto), BMW iX (paras iso SUV), Ford Mustang Mach-e (paras iso auto), Jeep Wrangler (paras 4x4) ja Kia Sportage (paras perhe-SUV).

Tänä vuonna kaikki autot laitettiin samalle viivalle käyttövoimasta riippumatta. Näin tehtiin ensimmäistä kertaa WWCOTY-kilpailun historiassa.

– Sähköautot pärjäsivät hyvin ja nousivat loppukilpailuun, mutta koko kisan voittoon eivät pelkät sähkövoimat riittäneet. Peugeot 308 on sähköistymisen tiellä, mutta myös polttomoottorivalikoimaa on kehitetty sopimaan laajan käyttäjäryhmän tarpeisiin, toteaa jyväskyläläinen autotoimittaja Mervi Varonen, joka edustaa Suomea WWCOTY:n 56-jäsenisessä tuomaristossa.

WWCOTYn tärkeimmät valintakriteerit ovat ajettavuus, turvallisuus, muotoilu, tekniset ratkaisut ja vastine rahalle. Tuomariston jäsenet harkitsevat itse, mikä painaa eniten vaakakupissa.

Esimerkiksi hinta on yksi Peugeot 308:n vahvuuksista ainakin tanskalaisesta näkökulmasta.

– Se ei ole kallis unelma-auto harvoille ja valituille, vaan auto, johon useimmilla perheillä on varaa, arvioi Malene Raith, tuomariston tanskalainen jäsen.