Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koivu LKV toteuttaa luotettavaa välitystapaa – ”Ostajan ja myyjän tarpeiden syvä ymmärtäminen on avainasia”

– Kiire on vanhanaikaista, sanoo Koivu LKV:n perustaja ja yrittäjä Janne Neuvonen.

Hänen mielestään kiinteistönvälitys on luottamustyötä, jossa sekä asunnon myyjän että ostajan tarpeiden syvä ymmärtäminen on avainasia. Stressistä ja näennäisestä kiireestä huolimatta täytyy osata pysähtyä hetkeen ja ymmärtää sen merkitys, tehdä itselleen selväksi, mitä asiakas oikeastaan tarvitsee.

Koivu LKV on Jyväskylän uusin välitystoimisto, joka perustuu neljän entisen Huom!-välittäjän osaamiseen ja ammattitaitoon. Janne Neuvosen lisäksi mukana ovat Saija Rokka (osakas), Petteri Rasinaho (osakas) sekä Jukka-Pekka Friman. Digivelhona välittäjiä tukee Oskari Neuvonen.

Jyväskylässä Huom! on vuodenvaihteesta alkaen ollut Koivu LKV, muissa kaupungeissa on syntynyt erilaisia ratkaisuja – uusien yritysten lisäksi jotkut välittäjistä ovat siirtyneet Huoneistokeskukseen, osa muihin toimistoihin.

Janne Neuvonen sanoo, että Koivu LKV haluaa maltillista kasvua sekä Jyväskylässä että myös muissa kaupungeissa. Tällä hetkellä toimistolla on kolmisenkymmentä välityskohdetta ja määrän uskotaan kesään mennessä tuplaantuvan, muun muassa vilkastuvan mökkikaupan myötä. Alkuvuotta on hidastanut uuden yrityksen rutiinien käynnistäminen.

– Kiinteistönvälitys perustuu tietyssä mielessä määrään. Useiden kohteiden määrä seuraa välittäjien lukumäärää. Siitä trendistä on erittäin vaikea poiketa ja sen vuoksi toimistot mielellään kasvattavat välittäjämääriään.

Neuvonen kertoo, että Koivu LKV:ssä on parhaillaan menossa rekrytointi, etsitään välittäjiä ja toimistonvetäjää joko työsuhteeseen tai osakkaaksi. Keskustelun perusteella voi päätellä, että nyt halutaan palkata ammattitaitoa, josta LKV-tutkinto on selkein osoitus.

Uran vaihtajille vinkiksi, jos suorittaa tai on suorittanut LKV-tutkinnon, töitä löytyy alalta melko varmasti, Neuvonen uskoo.

– Tutkinnon voi suorittaa kuka tahansa menemällä kokeeseen, mutta ei se mikään helppo nakki ole, ei sinne voi mennä valmistautumatta. Koulutamme toki itsekin väkeä, mutta nykytilanteessa haluamme palkata valmiita ammattilaisia ja palkita heidät kunnolla onnistumisistaan.

Janne Neuvonen pohtii, miten välitysalalla voisi erottua muista ja tunnustaa, että tehtävä on haastava.

– Haluamme olla tiennäyttäjiä esimerkiksi välittäjien hyvinvoinnista huolehtimalla. Raskaalla alalla tuemme työssäjaksamista. Työergonomia, laaja työterveyssopimus, persoonallinen palkkaus, vapaus sovitella oma työnsä, luottamus, keskusteluapu tai -mahdollisuus – on monia asioita voimme tehdä paremmin kuin tähän saakka on tehty.

Neuvonen uskoo, että myös toimiston koolla on merkityksensä työssäjaksamiseen, -onnistumiseen ja -viihtymiseen. 5-7 työntekijän toimisto olisi ehkä ihanteellisin: se on riittävän iso töiden jakamiseen tarvittaessa, isommassa taas toimintaan voi tulle herkemmin häiriöitä.

Neuvonen kertoo myös edellisen toimiston aikana Jyväskylässä käynnistyneestä ”Elämäsi muutto” -palvelumallista, jota Koivu LKV jatkaa. Se perustuu juuri tekemisen vapaudelle, asiakkaan tarpeiden ymmärtämiselle ja toteuttamiselle. Onnistuneeseen muuttoon sisältyy paljon muutakin kuin asuntokauppa ja Koivu LKV haluaa tarjota siihen kaiken osaamisensa, osan palveluista jopa ilman laskua.

– Omavälittäjä on yksi perusajatus. Välitämme toki jokainen jokaista listoillamme olevaa asuntoa, mutta parhaiten asiakkaan ja hänen tarpeensa tuntee välittäjä, joka on hakenut kohteen myyntiin, tehnyt toimeksiantosopimuksen ja tuonut asunnon välitettäväksi. Ensisijaisesti hänellä on vastuu kaupan onnistumisesta.

Se luo sitä syvää ymmärrystä, joka on palvelumallin ytimessä.

Janne Neuvonen korostaa, että asuntokauppa liittyy oleellisena osana ihmisen elämänkaareen ja sen tulee olla rehellistä luottamuskauppaa. Välittäjän pitää osata jättää kauppa myös tekemättä, jos se näyttäisi johtavan katastrofiin.

Janne Neuvonen on Koivu LKV:n yrittäjä/toimitusjohtaja, LKV.

Hän tehnyt asuntokauppaa noin 20 vuotta, viihtyy työssään ja puhuu kokonaisvaltaisen palvelun puolesta.

– Meidän palvelumme ei koske vain asuntojen myyntiä, vaan se kattaa kaupan kaikkien osapuolien koko palvelukokemuksen.

Saija Rokka on Koivu LKV:n osakas, KiLAT (Kiinteistönvälitykseen suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto).

– Kahden lapsen äitinä tiedän, että koti on tärkein paikka maailmassa. On etuoikeus päästä työssään myötävaikuttamaan toisen ihmisen elämään tällä osa-alueella.

Petteri Rasinoaho on osakas, KiLAT, KED (Kiinteistöedustajan tutkinto).

– Menen asiakkaideni hyväksi aina hieman pidemmälle kuin tavallista on, oli kyse sitten muuttoavusta tai musiikkiin liittyvistä vinkeistä.

Jukka-Pekka Friman, LKV, RKM.

Kokemusta alalta yli 20 vuotta sekä välittäjänä että yrittäjänä.

– Kun saan olla mukana auttamassa elämänkaaren eri vaiheiden synnyttämien tarpeiden täyttämisessä, en voi kuvitella vastaavaa henkistä palkkiota mistään muusta työstä.

Sinun nimesi voi olla seuraavana. Tarjolla on sekä kiinteistönvälittäjän että toimistonjohtajan toimistonvetäjän tehtävät.