Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | Jyväskylän Kotijoukkue on nyt Vendo

Uusi nimi, uusi myyntitoimisto, mutta pääosin tutut välittäjät

Vendo on uusi nimi, uudessa paikassa, mutta silti jyväskyläläisille yli vuosikymmenen ajalta tuttu kiinteistönvälitystoimisto.

Vendon asuntomyymälä löytyy lasiovien takaa Sokkarin tavaratalon toisesta kerroksesta, heti liukuportaiden jälkeen oikealta tai autohallin ovesta tultua vasemmalta.

Aikaisemmin Kotijoukkueena tunnettu toimisto hakee nyt kasvua uudella nimellä ja uusissa tiloissa.

Nimen ja toimitilauudistuksen lisäksi Vendo on muutaman kuukauden aikana tuplannut työntekijämääränsä Jyväskylässä. Neljän uuden kiinteistönvälittäjän lisäksi tiimiin on tullut myyntisihteeri, lisäksi kaksi Fincap Vuokrauksen vuokravälittäjää tekee työtä samoissa tiloissa.

Fincap on Vendon taustakonserni, kiinteistöomaisuuden hoitoyhtiö, jonka muita liiketoimintoja ovat kehitys, rahastot ja varainhoito.

Vendo Jyväskylän myyntijohtaja Jarno Mononen uskoo, että nyt palikat ovat kohdallaan uuden kasvu-uran avaamiseksi. Vendo sopii nimenä tähän päivään, se on sopivan napakka ja tarkoittaa alkuperältään myyntiä.

Paikkana Sokoksen ympäristö on parasta, mitä kaupunki voi tarjota.

– Meillä on nyt entistäkin paremmat välineet tehdä onnistunutta asuntokauppaa. Sokkari sopii täysin uuteen brändiimme. Se on moderni kaupallinen ympäristö, helposti saavutettavissa sekä omalle väelle että asiakkaille. Täällä olemme ihmisvirtojen keskellä ja joku potentiaalinen asiakas saattaa piipahtaa välitystoimistoomme, vaikka ei lähtiessään sitä olisi ajatellut. Yliopistonkadun toimistoon ei satunnaisia kulkijoita poikennut, Mononen pohtii.

Vendon nykyistä henkilöstörakennetta Jarno Mononen pitää ihanteellisena.

Jo pidempään toimineiden, kokeneiden välittäjien lisäksi porukassa on nuorta intoa; kokeneisiin Mononen laskee itsensä lisäksi Suvi Lahnalammen, Samu Niemisen ja tänä viikonloppuna Vendolla aloittavan Pentti Mustosen. Toimiston nuoria, taitavia voimia taas ovat Joonas Turunen, Krista Särkkä ja Daniel Littler. Tiimiin liittyy lähiviikkoina vielä yksi tunnettu, kokenut välittäjä, jonka nimi kerrotaan myöhemmin.

Uutta Vendon tiimissä on myös myyntisihteeri Tarja Mononen.

– Erittäin tärkeä tekijä on tiimin yhteishenki ja sitä tässä porukassa riittää. Äskettäin taloon tulleet ovat kertoneet, että yksi syy meille hakeutumiseen on ollut juuri tieto toimiston yhteishengestä. Tietenkin myös Sokkari paikkana on vetänyt puoleensa.

Jarno Mononen sanoo, että Vendon välittäjät ovat yhtenäinen porukka, jossa jokainen on asiantuntija ja kaikki myyvät kaikkea. Ei ole erikoistuneita välittäjiä, joille kelpaisi myytäväksi vain esimerkiksi arvohuoneistot tai uudistuotanto.

– Toki meillä on asiakkaina esimerkiksi rakennusliikkeitä ja niitä varmasti tulee entistä enemmän uuden sijainnin ansiosta. Tällä hetkellä myynnissä on Rakennus Kasevan uudiskohteet Palokan Torihelmi ja Muuramen Laivuri. Molemmissa kauppa on käynyt erittäin hyvin.

Tämän päivän myyntitilannetta Jarno Mononen pitää kaiken kaikkiaan odottavana.

– Ukrainan sota oli shokki. Kaupankäynti hidastui kuukausi sitten, mutta on jo käynnistymässä uudelleen. Muutto osui sikäli sopivaan aikaan, että myynti oli muutenkin hetkeksi hiljentynyt. Nyt mennään kaupan piristymistä ja kevättä kohden. Mökkikaupasta tuskin tulee yhtä vilkasta kuin viime kesänä, mutta korkealla tasolla vieläkin pysytään, Mononen uskoo.

Edelleen kysytyimpiä myyntikohteita ovat hyväkuntoiset omakotitalot ja perheasunnot.

– Periaatteessa kaikki oikein hinnoitellut asunnot menevät kaupaksi.

Osto- ja myyntitarpeita on paljon ja jossakin vaiheessa ne aina purkautuvat. Muutokset maailmantilanteessa tai talouselämässä voivat hetkeksi pysäyttää, mutta ne ovat ohimeneviä häiriöitä.

Jyväskylän jälkeen kaikki entisen Suomen Kotijoukkueen toimistot ovat siirtyneet uuden nimen ja brändin alle. Ensimmäisenä Vendon konttorit aloittivat tammikuussa Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Jyväskylän kanssa samaan aikaan Vendoksi siirtyy Seinäjoki, jossa Kotijoukkue on perustettu ja josta se on lähtenyt laajentumaan Etelä- ja Keski-Suomeen.

– Tällä verkostolla jatketaan, uusiin kaupunkeihin ei ainakaan toistaiseksi ole laajentumishankkeita, Jarno Mononen kertoo.

Uudistuneessa Vendossa yhdistyvät suomalaisen kiinteistöomaisuuden hoitoyhtiö FinCap Oy:n asiantuntemus kiinteistöliiketoiminnasta sekä kiinteistönvälitysketju Kotijoukkue Oy:n pitkä kokemus kiinteistönvälitysalalta.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.