Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotipeili | Kolme Kiinteistömaailmaa nyt samoilla omistajilla

Sanna Hotanen ja Visa Suojanen ostivat Kauppakadun myymälän liiketoiminnan

Kiinteistömaailma Jyväskylä Tourulan yrittäjät Sanna Hotanen ja Visa Suojanen ovat ostaneet Kiinteistömaailma Jyväskylä Kauppakadun liiketoiminnan Jussi Kauliolta. Pääosa Kauppakadun liikkeen henkilöstöstä siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä uuden omistajan vahvuuteen.

Liiketoimintakaupalla PR-Neliöt Oy vahvistaa asemaansa maakunnan suurimpana yksityisenä kiinteistönvälitysliikkeenä. Tästä alkaen Jyväskylän molemmat Kiinteistömaailman asuntomyymälät ovat Hotasen ja Suojasen yhtiön omistuksessa, kolmas toimipiste yrittäjillä on Jämsän Himoksessa, jossa palvelee kaksi asuntokaupan ammattilaista.

Yrityskaupan jälkeen Kiinteistömaailmalla on Keski-Suomessa 23 työntekijää.

– Molemmat Jyväskylän myymälät jatkavat toimintaansa, mutta siten, että koko henkilöstön pääasiallinen työpiste on Tourulan myymälässä. Kävelykadun myymälässä jatkaa päivystys, yrittäjä Visa Suojanen sanoo.

Yrittäjien kesken työnjako säilyy entisellään eli molemmat vastaavat koko toiminnasta kaikissa yksiköissä.

– Kun molemmat ovat jatkuvasti ajan tasalla, päivittäinen toiminta hoituu sujuvasti, Hotanen vahvistaa.

Kauppamäärillä mitattuna Suomen suurimmalla kiinteistönvälitysketjulla, Kiinteistömaailmalla on Jyväskylässä noin viidenneksen markkinaosuus välittäjien kautta tehdyistä asunto- ja kiinteistökaupoista.

– Meillä on nyt Jyvässeudulla koossa yli 23 asuntokaupan osaajan joukkue, jonka yhteistyön tärkein tavoite on asiakkaan ensiluokkainen palvelu. Koko joukkueen kontaktit ja verkostot ovat käytössä, jotta löydämme parhaan mahdollisen ratkaisun jokaiselle myyntiimme annetulle asunnolle tai kiinteistölle, Hotanen ja Suojanen kertovat.

Sanna Hotanen on toiminut Kiinteistömaailma-yrittäjä Jyväskylässä seitsemän vuoden ajan. Keski-Suomessa tehokkaana kiinteistönvälittäjänä tutuksi tullut Visa Suojanen aloitti Hotasen yrittäjäkumppanina viime vuonna.

Kiinteistömaailma Jyväskylä Tourula palkittiin Kiinteistömaailman Vuoden ketjuyrityksenä vuonna 2019. Palkintoperusteissa sitä kiitettiin ammattimaisesta, laadukkaasta ja systemaattisesta työstä. Vuonna 2021 yrityksen liikevaihto kasvoi lähes 30 % ja oli vuoden lopussa 2,3 miljoonaa euroa, tulosta kertyi puolisen miljoonaa.

Kiinteistömaailman kaikki asuntomyymälät ovat itsenäisten franchising-yrittäjien omistamia ketjuyrityksiä. Ketjulla on noin 100 asuntomyymälää eri puolilla Suomea.

Syyskuusta 2019 alkaen myös Kiinteistömaailma-ketjun omistajat ovat olleet yrittäjiä, kun Danske Bank myi ketjun yrittäjäryhmälle, johon kuuluvat Risto Kyhälä sekä yhtiöidensä kautta Arto Martonen, Kenneth Kaarnimo ja Merasco Real Estate.

– Toiminta on jotenkin joustavampaa, kun myös ketjun omistajina ovat kiinteistönvälityksen ammattilaiset. He varmasti ymmärtävät hyvin yrittäjien tarpeet ja toiveet, Sanna Hotanen uskoo.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.