Hyundai lupaa tuoda 20000 euron sähköauton Euroopan markkinoille

Hyundai on tuomassa Euroopan markkinoille pienen kokoluokan sähköauton. Hankkeen Automotive News Europe -verkkosivuston haastattelussa vahvistanut yrityksen Euroopan-markkinointijohtaja Andreas-Christoph Hofmann ei kuitenkaan halunnut kommentoida uutuuden tarkkaa aikataulua.

Pikku-uutuuden on Hofmannin mukaan tavoitteena on saada uutuus myyntiin noin 20 000 euron hinnalla.

Hofmann selitti haastattelussa, miksi kolmen istumarivin iso sähkömaasturi Ioniq 7 ehtii markkinoille ennen pientä sähköautoa. Hofmannin mukaan nykyisen akkuteknologian aikakaudella pienen ja asiakkaiden vaatimukset täyttävän sähköauton valmistaminen on erittäin haastava tehtävä. Isoon sähköautoon on akkupatteristo helpompi sijoittaa, ja niistä on markkinointijohtajan mukaan myös huomattavasti helpompi tehdä valmistajalleen tuottoisia.

Hyundai-pomon mukaan automarkkina kehittyy nopeasti sähkön ehdoilla. Korealaisvalmistajan tammi-kesäkuussa Euroopassa myymistä autoista 16 prosenttia oli täyssähköisiä. Samalla Hyundain markkinaosuus Euroopassa nousi 4,7 prosenttiin, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 3,7 prosenttia.

Tämän vuosikymmenen aikana Hyundai aikoo tuoda markkinoille 11 uutta täyssähköistä automallia.

Hofmannin mukaan Hyundai aikoo valmistaa polttomoottoriautoja vuoteen 2035 saakka eli selvästi pitempään kuin useat kilpailijat. Myöskään unelmaa vetyautoista ei ole haudattu, vaan tuotekehityksessä edetään myös vedyn kanssa.

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut