Jättiyllätys Aasiasta – kiinalaisvalmistajat näyttivät turvallisuuden mallia tuoreissa kolaritesteissä

Euroopan markkinoille pyrkivien kiinalaisten autobrändien ongelmana oli pitkään autojen alhainen turvallisuustaso. Kiinalaisten nollan ja yhden tähden suoritukset Euro NCAPin kolaritestissä johtivat huvittuneisiin ja kauhistuneisiin kommentteihin.

Nyt tuo aika näyttää olevan ohi.

Tuoreissa kolaritesteissä kiinalaiset automallit Ora Funky Cat ja Wey Coffee 1 kirjauttivat viisi tähteä. Eivätkä tyssähköiset kiinalaiset hurmanneet pelkästään täysillä tähdillään, vaan peräti 93 ja 94 prosentin tuloksillaan turvallisuusvarusteissa. Molemmat automallit saivat myös aikuismatkustajien turvallisuudesta yli 90 prosenttia. Lapsimatkustajien turvallisuudesta Oralle merkittiin 83 prosenttia ja Weylle 87 prosenttia. Kun siihen lisätään neljännen osa-alueen eli jalankulkijoiden turvallisuuden prosentit (74 ja 79), voidaan kiinalaisten suoritusta pitää loistavana.

– Euro NCAP testaa vielä tänä vuonna useita kiinalaismalleja. Tuoreet testitulokset viittaavat siihen, että Kiinassa on otettu opiksi joistakin takavuosien kolaritestien kehnoista suorituksista. Oran ja Weyn tulokset asettavat seuraavaksi testattaville kiinalaismalleille riman todella korkealle, sanoi Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Kiinalaisten tapaan mainiosti pärjäsi Tesla Model Y. Jo Model 3:lla vuonna 2019 hienosti menestynyt Tesla sai nyt Model Y:lle prosentit 98, 97, 87 ja 82. Mikään automalli ei ole aiemmin kirjauttanut 98 prosentin lukemia turvallisuusvarustelusta.

Hyundain sisarbrändi Genesis toi testiin GV60:n, jolle lohkesi samoin viisi tähteä (89, 88, 87 ja 63 prosenttia).

Uusi Kia Niro sai perusvarusteisena neljä tähteä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut