Jos pidät kaista-avustinta turhana, et ole yksin – "Tarpeetonta pakkomyyntiä", sanoo autopomo

Halpa-autoistaan tunnettu Dacia ei ole huolestunut autojensa matalista tähtiluokituksista Euro NCAP -kolaritesteissä. Dacian toimitusjohtaja Denis Le Vot sanoi lehtihaastattelussa, että turhien turvallisuusvarusteiden myyminen asiakkaille on typerää.

– Me olemme todella tosissamme passiivisen turvallisuuden suhteen. Daciat suojaavat matkustajia hyvin kolaritilanteissa. Sen ovat kolaritestaajatkin todenneet.

– Mutta aktiivisen turvallisuuden varusteista haluamme keskustelua. Ajatelkaapa vaikkapa kaista-avustimia. Tiedämme, että erittäin monet ihmiset ottavat kaista-avustimet autoissaan pois käytöstä. Niitä pidetään tarpeettomina. Miksi me yrittäisimme myydä ihmisille väkisin varusteita, jota he eivät sitten käytä.

– Tämä on asia, josta voisin puhua vaikka seitsemän tuntia. Haluamme Dacioiden olevan turvallisia, mutta aktiivisissa turvavarusteissa teemme valintoja, Le Vot totesi Top Gear -lehdelle.

Euro NCAPin viime vuonna testaamista Dacia-malleista Jogger ja Spring saivat yhden tähden.

Euro NCAP totesi Dacioista muun muassa, että "autot olisivat neljän tähden arvoisia, ellei niissä olisi tiettyjä puutteita". Turvallisuustestaaja tarkoittaa puutteilla nimen omaan aktiivista turvavarustelua, josta esimerkiksi Dacia Spring -sähköauto sai vain 32 prosentin arvosanan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut