Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Toyota esitteli bZ3:n – japanilaisvalmistajan uusi sähköauto ensin myyntiin Kiinassa

Toyota esitteli maanantaina toisen bZ-sarjan täyssähköautonsa. Yhteistyössä kiinalaisen BYDin kanssa valmistettu bZ3 tulee ensin myyntiin Kiinassa. Toyota ei kommentoinut huhua, jonka mukaan bZ3 tulisi myös Euroopassa markkinoille jo vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Tulevan bZ3:n ulkomuodoissa on yhtäläisyyksiä jo myynnissä olevaan bZ4X:ään, mutta myös Corollan tuoreimpaan sukupolveen.

Toyotan mukaan bZ3 on saanut innoitusta vasarahain linjakkuudesta. Auton ilmanvastuskerroin on 0.218.

Toyota bZ3:n toimintamatkaksi kerrotaan 600 kilometriä, mutta se on mitattu kiinalaisen CLDV-standardin mukaisesti. Akuista kerrottiin ainoastaan, että ne ovat BYD:n valmistamia ja pystyvät säilyttämään 90 prosenttia kapasiteetistaan kymmenen käyttövuoden jälkeen. Akuston koko ja latauskyky julkistetaan myöhemmin.

Toyota bZ3 on 4 725 millimetriä pitkä. Akseliväli on 2 880 millimetriä.