Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Toimintamatka 600 kilometriä, hevosvoimia jopa 905 – sähköinen hypermaasturi sai jo hinnan Ruotsissa ja tulee Suomeenkin

Autonvalmistaja Lotus kertoi tiistaina loputkin tiedot uudesta Eletre-mallista, jolta yhtiö odottaa todella paljon. Lotus ei tietenkään sanonut sitä suoraan, mutta yhtiö toivoo Eletren tekevän saman minkä Cayenne antoi Porschelle ja Urus italialaiselle Lamborghinille. Toisin sanoen hyvin myyvän ja perhekäyttöön sopivan auton, joka tosin on sporttinen ja hinnakas.

Eletre on saatavana kolmena versiona. Perusmallin lisäksi tulevat Eletre S ja Eletre R. Kaikissa versioissa on 112 kilowattitunnin akusto.

Eletren ja Eletre S:n teho on 603 hevosvoimaa (450 kW). Maksimivääntö on 710 newtonmetriä, ja kiihtyvyys nollasta sataseen 4,5 sekuntia.

Eletre R:n vastaavat luvut ovat 905 hv (675 kW), 985 newtonmetriä ja 2,95 sekuntia. Näiden lukujen ansiosta Lotus kutsui tiedotustilaisuudessa Eletrea "maailman nopeimmaksi kaksimoottoriseksi sähkökatumaasturiksi".

Toimintamatka on 600 kilometriä – tehoversio R tosin jää 490 kilometriin.

Akku latautuu nopeimmillaan 10–80 prosenttia 20 minuutissa. Autossa on 22 kilowatin sisäinen laturi.

Auto on 5,1 metriä pitkä. Tavaratilaa on 611–688 litraa.

Lotus julkisti tiistaina auton hinnat yhdeksässä Euroopan maassa, esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa. EU-maissa hinnat alkavat poikkeuksetta hieman alle 100 000 eurosta, esimerkiksi Saksassa alkaen 95 990 euroa.

Lotus sanoi paljastavansa hinnat muissa EU-maissa myöhemmin. Eletre tulee markkinoille valmistajan mukaan kaikissa niissä maissa, joissa Lotus-merkki on myynnissä. Täten Eletrejä saadaan myös Suomeen.

Mallin ensimmäiset asiakastoimitukset Lotus lupaa keväällä 2023..