Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Se tosiaan revittiin käsistä – odotetun sähköauton ensimmäinen erä myytiin Euroopassa loppuun 24 tunnissa

Sähköauto Hyundai Ioniq 6:n myynti ei ole vielä alkanut Suomessa.

Hyundai kuitenkin jo aloitti uutuutensa ennakkomyynnin viime viikolla viidessä Euroopan valtiossa eli Saksassa, Britanniassa, Norjassa, Hollannissa ja Ranskassa. Se leikki ei kauan kestänyt: Hyundain mukaan 2 500 kappaleen erä First Edition -versiota loppui vajaassa vuorokaudessa.

Suurin kiintiö oli varattu Saksaan. Tuhannen auton erä meni Hyundain mukaan "erittäin nopeasti". Lanseerauserän lähtöhinta Saksassa oli 66 400 euroa.

Hyundain mukaan nyt myydyt autot toimitetaan asiakkaille maalis- ja huhtikuussa 2023.

Ostotarjouksen tehneille, mutta ilman autoa jääneille lähetetään Hyundain mukaan uusi tarjous, kun seuraava erä tulee myyntiin.

First Edition -version ennakkomyynnissä onnistuneet kuluttajat saavat kahdella sähkömoottorilla ja 77,4 kilowattitunnin akustolla varustetun auton. Nelivedon toimintamatka on noin 520 kilometriä.

Suosio ei iskenyt uutuusmalliin ensimmäistä kertaa. Kun Ioniq 6 tuli ennakkomyyntiin valmistajan kotimaassa Etelä-Koreassa, varausten vastaanottaminen lopetettiin 24 tunnin kuluttua. Silloin varaajia oli jo yli 37 000.

Hyundai Ioniq tulee markkinoille myös yksimoottorisena ja pienemmällä akustolla (53 kWh). Samalla toimintamatka kasvaa 614 kilometriin.