Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Toimintamatka 12 km, huippunopeus 20 km/h ja tavaratila 5 litraa – siitä huolimatta moni haluaisi Volkswagenin riemastuttavan sähkövempaimen

Volkswagenin hyötyautojen toimipisteessä Norjassa on rakennettu laite, jonka moni haluaisi – vaan ei sitä saa. Kyseessä on yksittäiskappale.

Vempain on mallinimeltään ytimekkäästi Chair. Se on sähkömoottorilla varustettu toimistotuoli, jonka tekniset ominaisuudet ja varustelu saavat kaikki muut maailman toimistotuolit muuttumaan toimistonharmaiksi kateudesta.

Volkswagen Chairin toimintamatka on 12 kilometriä. Huippunopeus on 20 kilometriä tunnissa, mutta Volkswagen Chairin norjalaiset suunnittelijat vakuuttavat, että vauhti on toimisto-oloissa riittävä. Testijakson aikana kukaan tuolin käyttäjä ei kuulemma myöhästynyt palaverista tai jäänyt lounasruokalan jonossa hännille.

Volkswagenin norjalaiset työntekijät kertovat, että liikkuva toimistotuoli on testattu vaivoja säästämättä äärimmäisessä ja jopa hieman epäinhimillisissä oloissa – heidän omalla työpaikallaan.

The Chairin vakiovarusteisiin kuuluvat led-ajovalot, istuinlämmitys, suuntavilkut, äänentoistolaite, pysäköintikamera, turvavyö ja 5-litrainen tavaratila. Tuolissa vilkkuvat tarvittaessa myös moniväriset diskovalot, jos työnantaja sattuisi joskus järjestämään iloiset juhlat toimistolla. Toistaiseksi mistään biletykseen viittaavasta ei ole havaintoja, valittavat norjalaiset.

Volkswagenin Norjan-väen mukaan kukaan ei ole uskaltanut ehdottaa täyssähköisen toimistotuolin massatuotantoa yrityksen pääkonttorin herroille Saksassa. Ehdotus kun voisi pitkäkestoisen naurun tauottua päätyä tuolin suunnittelijoiden ja rakentajien potkuihin. Työajalla yleensä askarrellaan jonkin verran tuottavampia projekteja.

Niin tai näin, Norjassa toimistotuoli on saavuttanut hurjan suosion. Sitä pyydetään kaikenlaisten messujen, tapahtumien ja avajaisten päätähdeksi niin tiuhaan, ettei tuoli millään repeä mukaan kaikille kinkereille. Olisi pitänyt jo alkujaan älytä nostaa huippunopeus kymmenkertaiseksi, naureskelevat VW:n norjalaiset.