Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Liian suosittu" – Ferrari pisti uutuutensa tilauskirjat kiinni, koska tuotanto ei yllä varausten tahtiin

Urheilu- ja luksusautojen valmistajat ovat hypänneet yksi toisensa jälkeen mukaan katumaastureiden buumiin. Hypyt ovat olleet kaupallisesti melko onnistuneita: Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, Porsche Cayenne ja muutamat muut katumaasturit ovat nousseet mainioiksi myyntituotteiksi.

Ferrari esitteli syyskuussa Purosanguen, jota se ei halua kutsua katumaasturiksi. Mutta luokitteleepa Ferrari auton mihin lokeroon tahansa, se kilpailee ostajista luksuskatumaastureiden joukossa.

Ja hyvin kilpaileekin.

Ferrarin mukaan Purosanguen varausten vastaanottaminen on keskeytetty jo hyvän aikaa sitten. Heti lanseerauksen jälkeen tilanneet saavat autonsa vuoden 2023 aikana.

Ferrari vahvistaa melko pian myynnin aloittamisen jälkeen todenneensa, että osa tilanneista saa autonsa vasta yli kahden vuoden odotuksen jälkeen. Tuotantolinja ei pysy tilausten tahdissa, sillä Ferrari on varannut vain noin 20 prosenttia tuotantokapasiteetistaan Purosanguelle.

– Mistään kaupallisesta tuotteesta ei pitäisi sanoa, että se on liian suosittu. Tavallaan Purosangue sitä kuitenkin on, kun otetaan huomioon Ferrarin tapa toimia, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Enrico Galliera.

Gallieran moniselitteinen lausunto sisältää ajatuksen siitä, että Ferrari haluaa autojensa olevan sopivasti harvinaisia ja yhtiön vanha asiakaskunta saa varata uutuusmalleja ensin.

Ferrari Purosanguen voimanlähteenä on 6,5-litrainen vapaastihengittävä V12-moottori, joka tuottaa 725 hevosvoiman tehon ja 716 newtonmetrin väännön. Purosangue kiihtyy nollasta sataseen 3,3 sekunnissa.

Purosanguen hinnat EU-maissa ovat 400 000 euron haminoilla ja siitä ylöspäin riippuen kansallisista verotuskohteluista.